6 anledningar till att ta en lång paus från sex

Johanna Frid

404 veckor sedan

|

24/10/2016
Kanske är det dags att lägga sexlivet på hyllan ett tag.

Ett gammalt talesätt säger att det inte finns någonting ont som inte har något gott med sig. Så ta det lugnt om du är inne i en period där det inte händer så mycket i ditt sexliv.

Det finns nämligen flera bra anledningar att lägga ditt sexliv på hyllan.

 

1. Du kommer njuta mer av det.

Om du har riktigt mycket sex riskerar du att det blir lite trivialt. Samma tid, samma ställning, samma rutiner. Efter en period utan kommer dina sinnen arbeta på högtryck när du drar igång med sänggymnastiken.

2. Effektiv prevention.

P-piller, komdomer, spiraler. Det finns massor med olika typer av skydd. Men ingen är lika säker som avhållsamhet. Lägg all oro åt sidan om du inte vill bli förälder. Inget sex, ingen bebis.

3. Inga könssjukdomar.

En annan bonus med en tillvaro utan sex är att du garanterad inte får någon otrevlig könssjukdom. Säg farväl till klamydia, herpes, kondylom och gonorré. Och inte minst ditt sexliv.

4. Låt håret växa.

Alla kvinnor vet hur snabbt håret växer ut igen när man har rakat benen. Jovisst, det är härligt att ha lena ben och trimmat könshår. Men det är också härligt att sova 10 minuter längre varje morgon.

5. Pröva ditt förhållande.

Sex är en viktig del av ett sunt och vålfungerande förhållande. Men det är också ganska viktigt att du och din partner har annat gemensamt än ett bra samlag. Prova att lägga den sexuella delen av ert förhållande åt sidan en period och fokusera mer på de andra delarna.

6. På med mormortrosan.

En klassisk scen i filmen Bridget Jones dagbok visar hur huvudpersonen struntar i de små svarta trosorna och istället hoppar i ett par stora köttfärgade underbyxor innan hon ska på dejt. Handen på hjärtat, det är skönare att ränna runt i ett par hederliga mormorstrosor än i den sexigare varianten.