6 sexställningar och -aktiviteter som du INTE behöver prova

Skriven av Johanna Frid

392 veckor sedan

|

15/11/2016
Vissa saker behöver man inte kasta sig över.

I media ser det från och till ut som att sovrumsaktiviteterna ska likna handlingen i en porrfilm.

Vi ska vara öppna och nyfikna och prova det mesta för att kunna kalla vårt sexliv lyckat.

Nu får det vara slut på galenskaperna. Man ska inte tro på allt man läser. Helt vanligt, normalt, gammaldags sex är ofta att föredra.

Här är åtta saker du faktiskt inte behöver prova:

1. Analsex
Självklart finns det entuasiaster där ute, och allt gott till dem, men för många andra är det faktiskt inte något att rekommendera. Det kräver extremt mycket förberedelser för att inte vara lite småäckligt, det ger inte samma friktion som 'det andra hålet' och det är större risk att något går allvarligt fel.

Man kan fördel stimulera området med ett finger istället, eftersom det är en erogen zon. Om man ändå insisterar på att pröva rekommenderar vi massor av glidmedel och en hel del uppvärmning. Vem vet, kanske blir du ett hängivet analsex-fan.

2. Sperma i ansiktet
Sperma på andra ställen än inuti kroppen kan vara sexigt. Rumpor med sperma på, bröst med sperma på - japp, fräckt och kinky.

Det är något annat med sperma i ansiktet. Varannen gång hamnar den vita satsen i ögonen på modtagaren, och det svider. Dessutom kan det vara svårt att tvätta bort, och vem vill ha fläckar i ansiktet som liknar torkat snor? Sperma i ansiktet hör hemma i porrfilmernas värld.

3. Snuskiga fingrar på nattklubb
Offentligt sex kan vara hett, men man bör också ta hänsyn till andra. Att stoppa ner händerna i byxorna på någon mitt på dansgolvet på en nattklubb är ett stort no-no. Om du blir upptäckt kommer du alltid vara den som försökte ta någon annan på könet inför en storpublik. Not cool.

4. Sinnessjuka sexställningar
Många hittar inspiration till heta sexställningar på nätet och andra ställen. Men om du inte tror att du normalt sett kan böja och vrida din kropp sådär så blir det inte direkt lättare som en del av ett samlag. Håll dig till de ställningar som känns bra!

5. Sex på flyget
Det verkar kanske som en bra idé, men det är det inte. Alla vet vad ni gör, även om ni kommer ut från toaletten med lite mellanrum. Det är egoistiskt att ta upp de få toaletter som faktiskt finns på ett flygplan. Dessutom är det obehagligt, eftersom det inte finns någon plats där inne. Det funkar på film, inte i verkligheten. 

6. Undervattenssex
Ohygieniskt och faktiskt inte alls sexigt. Ljuset, lukten av klor och litervis av barnkiss. Ni riskerar att åstadkomma långvariga skador på både ert sexliv och era underliv. Håll er till en ödestrand, en bra bit från vattnet. Sex under vatten avlägsnar kroppens naturliga glidmedel och är både mer omständligt och obehagligt än vad man tror.