Bostadspriserna stiger i byarna i danska Jylland, se om din by är med i topp 10

Skriven av KC

Bostadspriserna har stigit betydligt i Jylland det senaste året, och vi har samlat de tio största stigningarna i kvadratmeterpris baserat på villor och radhus.
Den danska befolkningen har fått upp ögonen för den Jyska heden, som det senaste året har upplevt en markant stigning i bostadspriser. Frederikshavn och Hjørring ligger överst på listan med stigningar på över 10%. Fredericia och Herning ligger i botten av listan, men även här har man upplevt stigningar i kvadratmeter-priser

De senaste talen från december 2017 visar att ägare till villor och radhus kunde få ett kvadratmeterpris på 11.400, vilket är en stigning på 8% från 2016. 2016 låg det genomsnittliga priset på 10.500 kr pr. kvm.

Detta betyder den jylländska befolkningen kunde få 1,58 miljoner kr för ett hus på 150 kvm i 2016, medan samma hus i 2017 hade kostat 1,7 miljoner. Detta är en stigning på 8.5 % och en vinst på 130.000 kr på bara ett år.

Dessa siffror som är framtagna ur bostadssidans marknadsindex visar även att bostadsägarna i Jylland är mindre villiga att gå ner i pris. Med en genomsnittlig prissänkning på ca 4 % ligger de i botten av listan, om man jämför med övriga danska byar där prissänkningen genomsnittligt ligger på 4-6%.

Topp 10 stigningarna.

”Vi har märkt det stigande intresset från bostadsköpare i Jylland, och vi har gått igenom flera köp i 2017 jämfört med 2016. Vi har också lagt märke till att husköpare inte är lika kritiska som tidigare, till exempel när det gäller inspektionsrapporter och liknande, eftersom säljaren lätt kan hitta en annan köpare ” säger bostadsadvokat Jesper Graff från boligadvokat24.

Inte alla säljare har haft nöjet att uppleva de stigande huspriserna. I Randers och Esbjerg har priserna nämligen fallit med ca 2 %.