Dags att klippa sig? Så hittar du rätt frisör

Skriven av Valdemar Lind

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Har du ingen fast frisör som du trivs med och tycker det är svårt att veta vilken frisör du ska välja? Då är du inte ensam – faktum är att 40 % av alla svenskar inte är lojala till någon frisör, och många upplever det svårt att veta vad frisören har för utbildningen, expertis och erfarenhet. Men misströsta inte, nu finns Hairdressr – appen och hemsidan som gör det lättare att hitta och boka frisörer.    En lucka på marknaden Trots att det görs omkring 300 000 sökningar på Google i Sverige varje månad relaterat till att hitta en frisör har det tidigare inte funnits någon bra jämförelsetjänst för frisörer. De flesta googlar, går på rekommendationer från familj och vänner, samt letar inspiration på Instagram när de ska välja frisör. “Hairdressr förenklar processen med att hitta och boka frisörer och gör det mer sömlöst” säger Magnus Schill, som är medgrundare till bolaget bakom appen. Han nämner vidare att det blir en ny viktig kanal för frisörer att marknadsföra sig på.      Så fungerar det  Hairdressr finns att ladda ned på både Android och iOS. När du öppnar appen presenteras du med de mest relevanta frisörerna i ditt område, som rankas efter avstånd och betyg. I skrivande stund finns omkring hundra frisörer i Stockholm anslutna till appen från salonger såsom Björn Axén, Ekman Hair och Michael & Frisörerna.  Genom att klicka på en frisör kan du se dennes portfolio med tidigare arbeten där du själv kan avgöra om frisören är expert på just din hårtyp. I profilen kan du även läsa recensioner från tidigare kunder och frisörens beskrivning om sig själv. Du får också en indikation om prisnivån är låg ($), medel ($$), eller hög ($$$).  När du väl bestämt dig för vilken frisör du vill gå till klickar du på “Boka tid”-knappen direkt i appen. Du skickas då vidare till salongens bokningssystem för att slutföra bokningen. Värt att nämna är att du behöver registrera ett konto första gången du bokar via Hairdressr.     Affärsmodell och framtiden Tjänsten är gratis för både frisörer och kunder att använda, och planen är att tjäna pengar på annonsering genoma att bygga upp en stor användarbas. Magnus berättar också om möjligheten att på sikt utveckla ett eget bokningssystem. Bolaget har ambitiösa tillväxtmål och siktar 2025 på att vara störst i Europa på marknaden för att hitta och boka frisörer.    Kom igång genom att ladda ned Hairdressr från App Store eller Google Play.   

Har du ingen fast frisör som du trivs med och tycker det är svårt att veta vilken frisör du ska välja? Då är du inte ensam – faktum är att 40 % av alla svenskar inte är lojala till någon frisör, och många upplever det svårt att veta vad frisören har för utbildningen, expertis och erfarenhet. Men misströsta inte, nu finns Hairdressr – appen och hemsidan som gör det lättare att hitta och boka frisörer. 

 

En lucka på marknaden

Trots att det görs omkring 300 000 sökningar på Google i Sverige varje månad relaterat till att hitta en frisör har det tidigare inte funnits någon bra jämförelsetjänst för frisörer. De flesta googlar, går på rekommendationer från familj och vänner, samt letar inspiration på Instagram när de ska välja frisör. “Hairdressr förenklar processen med att hitta och boka frisörer och gör det mer sömlöst” säger Magnus Schill, som är medgrundare till bolaget bakom appen. Han nämner vidare att det blir en ny viktig kanal för frisörer att marknadsföra sig på.   

 

Så fungerar det 

Hairdressr finns att ladda ned på både Android och iOS. När du öppnar appen presenteras du med de mest relevanta frisörerna i ditt område, som rankas efter avstånd och betyg. I skrivande stund finns omkring hundra frisörer i Stockholm anslutna till appen från salonger såsom Björn Axén, Ekman Hair och Michael & Frisörerna. 

Genom att klicka på en frisör kan du se dennes portfolio med tidigare arbeten där du själv kan avgöra om frisören är expert på just din hårtyp. I profilen kan du även läsa recensioner från tidigare kunder och frisörens beskrivning om sig själv. Du får också en indikation om prisnivån är låg ($), medel ($$), eller hög ($$$). 

När du väl bestämt dig för vilken frisör du vill gå till klickar du på “Boka tid”-knappen direkt i appen. Du skickas då vidare till salongens bokningssystem för att slutföra bokningen. Värt att nämna är att du behöver registrera ett konto första gången du bokar via Hairdressr.  


 

Affärsmodell och framtiden

Tjänsten är gratis för både frisörer och kunder att använda, och planen är att tjäna pengar på annonsering genoma att bygga upp en stor användarbas. Magnus berättar också om möjligheten att på sikt utveckla ett eget bokningssystem. Bolaget har ambitiösa tillväxtmål och siktar 2025 på att vara störst i Europa på marknaden för att hitta och boka frisörer. 

 

Kom igång genom att ladda ned Hairdressr från App Store eller Google Play