Jobba som läkare på olika orter och länder

Skriven av Valdemar Lind

113 veckor sedan

|

08/04/2022
Sponsrat innehåll
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Möjligheten med att kunna jobba med ett mer flexibelt schema blir allt mer efterfrågat inom olika yrken. Att jobba som läkare innebär ofta ett högt arbetstempo och mycket ansvar, men det finns också möjlighet till frihet och flexibilitet. Det finns flera olika sätt att jobba som läkare på ett flexibelt sätt, beroende på hur mycket ansvar man är beredd att ta och hur mycket frihet man önskar få. Jobba på olika platser i världen ger erfarenheter som annars hade varit svårt att få. Då man kommer i kontakt med olika arbetsteam och får anta sig flera olika uppdrag. Som läkare kan man välja att arbeta på olika orter, inom olika områden och på olika tider. Detta gör det möjligt för dig som läkare att anpassa ditt arbete efter din livsstil. Du kan till exempel välja att jobba som hyrläkare i Norge och få då en liknande lön läkare har i Norge. Exakt vilken lön som sätts för läkaren beror på utbildning, arbetslivserfarenhet och vilken kompetens man kan erbjuda den plats man kommer jobba på. Därför kan det vara svårt att säga exakt hur mycket pengar man kommer tjäna som läkare. Men man kan jämföra med att genomsnittslönen för läkare i Norge är drygt 10.000 kr högre. Varierande arbetsuppgifter - mer erfarenhet Många frågar sig vad tjänar läkare? Som nämnts tidigare beror det på flera faktorer, men man kan få reda på sin genomsnittliga lön där man önskar jobba.Dock är det inte bara lönen som kommer ge mervärde genom att jobba som hyrläkare på olika platser.  Man blir tilldelad en större variation av arbetsuppgifter och kommer därmed samla på sig mer arbetslivserfarenhet. Man har även goda chanser att bestämma mer över sitt schema beroende på vilka önskemål man har gällande arbetstider. Däremot kan det både ge bättre lön och mer arbetslivserfarenhet om man är villig på att jobba kvällar, nätter och helgdagar. I perioder kan det vara mer akut med att hyra in läkare på just dessa arbetstider. Dessutom kan läkaren välja att antingen vara anställd hos Agila eller att själv ta hand om löneutbetalningen. Andra fördelar som hyrläkare Varje läkare får en egen kontaktperson, som denne sen alltid kan ha kontakt med under uppdragen. Det ger en trygghet för läkarna som är ute på olika uppdrag, vare sig de väljer att alltid jobba som en form av konsult eller bara emellanåt. Dessutom kommer det löpande finnas chans till kompetensutveckling via olika seminarier och föreläsningar, som Agila anordnar. På dessa kan det även finnas god chans till att knyta an till andra inom arbetsområdet. Nya kontakter att diskutera olika erfarenheter med eller rent av nya vänner.  

Möjligheten med att kunna jobba med ett mer flexibelt schema blir allt mer efterfrågat inom olika yrken. Att jobba som läkare innebär ofta ett högt arbetstempo och mycket ansvar, men det finns också möjlighet till frihet och flexibilitet.

Det finns flera olika sätt att jobba som läkare på ett flexibelt sätt, beroende på hur mycket ansvar man är beredd att ta och hur mycket frihet man önskar få. Jobba på olika platser i världen ger erfarenheter som annars hade varit svårt att få. Då man kommer i kontakt med olika arbetsteam och får anta sig flera olika uppdrag.

Som läkare kan man välja att arbeta på olika orter, inom olika områden och på olika tider. Detta gör det möjligt för dig som läkare att anpassa ditt arbete efter din livsstil. Du kan till exempel välja att jobba som hyrläkare i Norge och få då en liknande lön läkare har i Norge.

Exakt vilken lön som sätts för läkaren beror på utbildning, arbetslivserfarenhet och vilken kompetens man kan erbjuda den plats man kommer jobba på. Därför kan det vara svårt att säga exakt hur mycket pengar man kommer tjäna som läkare. Men man kan jämföra med att genomsnittslönen för läkare i Norge är drygt 10.000 kr högre.

Varierande arbetsuppgifter - mer erfarenhet

Många frågar sig vad tjänar läkare? Som nämnts tidigare beror det på flera faktorer, men man kan få reda på sin genomsnittliga lön där man önskar jobba.Dock är det inte bara lönen som kommer ge mervärde genom att jobba som hyrläkare på olika platser. 

Man blir tilldelad en större variation av arbetsuppgifter och kommer därmed samla på sig mer arbetslivserfarenhet. Man har även goda chanser att bestämma mer över sitt schema beroende på vilka önskemål man har gällande arbetstider.

Däremot kan det både ge bättre lön och mer arbetslivserfarenhet om man är villig på att jobba kvällar, nätter och helgdagar. I perioder kan det vara mer akut med att hyra in läkare på just dessa arbetstider. Dessutom kan läkaren välja att antingen vara anställd hos Agila eller att själv ta hand om löneutbetalningen.

Andra fördelar som hyrläkare

Varje läkare får en egen kontaktperson, som denne sen alltid kan ha kontakt med under uppdragen. Det ger en trygghet för läkarna som är ute på olika uppdrag, vare sig de väljer att alltid jobba som en form av konsult eller bara emellanåt.

Dessutom kommer det löpande finnas chans till kompetensutveckling via olika seminarier och föreläsningar, som Agila anordnar. På dessa kan det även finnas god chans till att knyta an till andra inom arbetsområdet. Nya kontakter att diskutera olika erfarenheter med eller rent av nya vänner.