Mode och hållbarhet – så hittar du kläder som är skonsamma mot miljön

Skriven av Valdemar Lind

Foto Pexels
Foto Pexels
Vi måste alla göra vårt yttersta för att arbeta mot en hållbar framtid, och detta är särskilt viktigt när det gäller klädkonsumtion. Det har blivit vanligt att köpa och slänga plagg i mängder, och fenomenet brukar kallas för ”snabbt mode”. Lyckligtvis nog finns det numera klädesbutiker som riktar sitt fokus mot att erbjuda kläder i material som är så skonsamma mot klimatet som möjligt. I den här artikeln kommer vi att lyfta fram metoderna som du kan tillämpa för att få tillgång till snygga kläder samtidigt som du bidrar till en hållbar utveckling. Satsa på plagg i klimatsmarta material Det är en god idé att hålla ögonen öppna efter förnybara resurser när du väljer ut lämpliga klädesplagg. Här kan ett material såsom bambu göra susen, och högkvalitativa bambukläder kan du kika närmare på hos northorganic.se. Det som gör materialet bambu så miljövänligt är att det växer snabbt utan användning av någon större mängd vatten eller kemikalier. Bambu kan dessutom växa mer än en halv meter per månad, så när resursen har skördats växer den snabbt tillbaka igen. Gör miljön en tjänst genom att satsa på kläder som är tillverkade av klimatsmarta material såsom bambu för att bidra till en hållbar framtid. Hos NorthOrganic kan du utöver bambu även kika på hållbara kläder som är tillverkade av bland annat återvunnen polyester, ekologisk ull och ekologisk bomull. Allt som kan se till så att konsumenter lättare kan ta klimatsmarta beslut. Behåll dina kläder så länge du kan Vi lyfte tidigare fram att snabbt mode har blivit ett problem i dagens samhälle. Billiga kläder av låg kvalitet beställs i mängder för att sedan snabbt slängas ut igen. Ett bättre och mer hållbart alternativ är att satsa på högkvalitativa och hållbara plagg som kan följa med dig under en lång tid framöver. Det må vara en aning dyrare att köpa kläder i slitstarka och ekologiska material, men i slutändan sparar du pengar på beslutet då klädernas livslängd är riktigt imponerande. Glöm inte att även lägga krut på att följa din egen stil. Att dra inspiration från trender kan sannerligen se snyggt ut, men balansera gärna detta med en tidlös design. Då garanterar du att din garderob förblir funktionell under årens alla säsonger. Med tipsen ovan kan du nu ta de första stegen mot en mer hållbar framtid!

Vi måste alla göra vårt yttersta för att arbeta mot en hållbar framtid, och detta är särskilt viktigt när det gäller klädkonsumtion. Det har blivit vanligt att köpa och slänga plagg i mängder, och fenomenet brukar kallas för ”snabbt mode”. Lyckligtvis nog finns det numera klädesbutiker som riktar sitt fokus mot att erbjuda kläder i material som är så skonsamma mot klimatet som möjligt. I den här artikeln kommer vi att lyfta fram metoderna som du kan tillämpa för att få tillgång till snygga kläder samtidigt som du bidrar till en hållbar utveckling.

Satsa på plagg i klimatsmarta material

Det är en god idé att hålla ögonen öppna efter förnybara resurser när du väljer ut lämpliga klädesplagg. Här kan ett material såsom bambu göra susen, och högkvalitativa bambukläder kan du kika närmare på hos northorganic.se. Det som gör materialet bambu så miljövänligt är att det växer snabbt utan användning av någon större mängd vatten eller kemikalier.

Bambu kan dessutom växa mer än en halv meter per månad, så när resursen har skördats växer den snabbt tillbaka igen. Gör miljön en tjänst genom att satsa på kläder som är tillverkade av klimatsmarta material såsom bambu för att bidra till en hållbar framtid. Hos NorthOrganic kan du utöver bambu även kika på hållbara kläder som är tillverkade av bland annat återvunnen polyester, ekologisk ull och ekologisk bomull. Allt som kan se till så att konsumenter lättare kan ta klimatsmarta beslut.

Behåll dina kläder så länge du kan

Vi lyfte tidigare fram att snabbt mode har blivit ett problem i dagens samhälle. Billiga kläder av låg kvalitet beställs i mängder för att sedan snabbt slängas ut igen. Ett bättre och mer hållbart alternativ är att satsa på högkvalitativa och hållbara plagg som kan följa med dig under en lång tid framöver. Det må vara en aning dyrare att köpa kläder i slitstarka och ekologiska material, men i slutändan sparar du pengar på beslutet då klädernas livslängd är riktigt imponerande.

Glöm inte att även lägga krut på att följa din egen stil. Att dra inspiration från trender kan sannerligen se snyggt ut, men balansera gärna detta med en tidlös design. Då garanterar du att din garderob förblir funktionell under årens alla säsonger. Med tipsen ovan kan du nu ta de första stegen mot en mer hållbar framtid!