Nikotinpåsar som alternativ till vanligt snus

12/07/2022 08:43

Valdemar Lind

Sponsrat innehåll
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Sverige är en av de länder som lägger mycket jobb på att försöka få sina medborgare att sluta med tobak. Samtidigt som det blir färre rökare i det svenska samhället, så har istället antalet snusare ökat.   En del av de som tidigare rökte cigaretter har gått över till att snusa, bland annat för att göra det lättare att sluta med cigaretter. Teoretiskt kan det vara en lösning då man kanske kan försöka trappa ner på intaget av tobak. Men om man vill göra sig av med behovet av nikotin krävs det nog större dos av självdisciplin. Dock kan man få i sig nikotin utan att behöva använda tobak. Idag blir det alltmer populärt att använda nikotinpåsar, det vill säga snus utan tobak.    Snus utan tobak? Kanske har du hört talas om snus utan tobak eller så kallat vitt snus. Egentligen är detta inte en korrekt benämning, eftersom snus är en produkt som innehåller tobak. Vitt snus har egentligen benämningen tobaksfria nikotinprodukter eller All White-produkter. De är helt vita nikotinpåsar som man använder som vanligt snus under läppen.    Allt fler söker sig till de nya produkter och dessa personer räknas oftast in som snusare, även om produkten tekniskt sett inte är snus. Vilket är en annan anledning till att antalet snusare ökar. Det är enkelt att beställa hem olika tobaksfria nikotinprodukter och många gillar att det finns flera olika varumärken och smaker att välja mellan.   All White produkter har bland annat blivit en stor hit bland yngre kvinnor. Det finns många smaker att välja mellan och påsarna är oftast mindre än klassiska portionssnus. Därmed blir dessa mindre påsar lättare att hålla på plats och det är inte lika synligt utåt att man har något under läppen. De färgar inte heller av sig på tänderna, som snus med tobak kan göra.     Med eller utan nikotin Om man väljer att använda nikotinpåsar ska man ha i åtanke att dessa produkter kan vara lika beroendeframkallande som vanligt snus. De produkter som kallas för All White produkter finns dock både med och utan nikotin. Det är många som väljer att använda helt nikotinfria All White produkter för att göra det enklare att sluta snusa. Detta kan låta konstigt, men en stor del av beroendet sitter i vanan. Därför blir det enklare för många att sluta med nikotin om de kan ta en “snus”, även om den är nikotinfri.    Lättillgängligt på nätet För de som är intresserade av att använda sig av nikotinpåsar eller liknande produkter finns det idag möjlighet via olika sajter att beställa just den produkt man önskar. Den stora fördelen är att man i lugn och ro kan läsa på om de olika produkter som finns till hands. Om man önskar med eller utan nikotin och om man vill ha produkter med tillsatt smak.   

Mest läst idag

Sverige är en av de länder som lägger mycket jobb på att försöka få sina medborgare att sluta med tobak. Samtidigt som det blir färre rökare i det svenska samhället, så har istället antalet snusare ökat.

 

En del av de som tidigare rökte cigaretter har gått över till att snusa, bland annat för att göra det lättare att sluta med cigaretter. Teoretiskt kan det vara en lösning då man kanske kan försöka trappa ner på intaget av tobak. Men om man vill göra sig av med behovet av nikotin krävs det nog större dos av självdisciplin. Dock kan man få i sig nikotin utan att behöva använda tobak. Idag blir det alltmer populärt att använda nikotinpåsar, det vill säga snus utan tobak. 

 

Snus utan tobak?

Kanske har du hört talas om snus utan tobak eller så kallat vitt snus. Egentligen är detta inte en korrekt benämning, eftersom snus är en produkt som innehåller tobak. Vitt snus har egentligen benämningen tobaksfria nikotinprodukter eller All White-produkter. De är helt vita nikotinpåsar som man använder som vanligt snus under läppen. 

 

Allt fler söker sig till de nya produkter och dessa personer räknas oftast in som snusare, även om produkten tekniskt sett inte är snus. Vilket är en annan anledning till att antalet snusare ökar. Det är enkelt att beställa hem olika tobaksfria nikotinprodukter och många gillar att det finns flera olika varumärken och smaker att välja mellan.

 

All White produkter har bland annat blivit en stor hit bland yngre kvinnor. Det finns många smaker att välja mellan och påsarna är oftast mindre än klassiska portionssnus. Därmed blir dessa mindre påsar lättare att hålla på plats och det är inte lika synligt utåt att man har något under läppen. De färgar inte heller av sig på tänderna, som snus med tobak kan göra.  

 

Med eller utan nikotin

Om man väljer att använda nikotinpåsar ska man ha i åtanke att dessa produkter kan vara lika beroendeframkallande som vanligt snus. De produkter som kallas för All White produkter finns dock både med och utan nikotin. Det är många som väljer att använda helt nikotinfria All White produkter för att göra det enklare att sluta snusa. Detta kan låta konstigt, men en stor del av beroendet sitter i vanan. Därför blir det enklare för många att sluta med nikotin om de kan ta en “snus”, även om den är nikotinfri. 


 

Lättillgängligt på nätet

För de som är intresserade av att använda sig av nikotinpåsar eller liknande produkter finns det idag möjlighet via olika sajter att beställa just den produkt man önskar. Den stora fördelen är att man i lugn och ro kan läsa på om de olika produkter som finns till hands. Om man önskar med eller utan nikotin och om man vill ha produkter med tillsatt smak.