Så här enkelt lyckas du med dina lån!

Valdemar Lind

83 veckor sedan

|

09/11/2022
Sponsrat innehåll
Foto: Pexels
Foto: Pexels
I dagens läge har nästan alla man pratar med någon typ av lån. När det är dags för ett större inköp som kanske en bil eller båt, eller när man får oväntade utgifter, tar de allra flesta ett lån för att kunna betala lite i taget. Men vilket lån ska man välja och vad ska man tänka på innan man bestämmer sig? Vilken typ av lån ska jag välja? Det finns många typer av lån på marknaden idag. De vanligaste är bolån, billån, privatlån, snabblån och samlingslån. Allt fler söker sig utanför de traditionella bankerna för att få bättre villkor. Det första du ska tänka på är vad du behöver pengarna till, och det andra är hur stor summa pengar det handlar om.    När det gäller privatlån och snabblån kan du låna till precis vad du vill. Skillnaden mellan dessa två är summan du kan låna samt hur lång tid du har på dig att betala tillbaka ditt lån. Snabblån är mindre summor som ska betalas tillbaka inom 90 dagar, medan privatlån är större summor som betalas tillbaka över en längre tid. Viktigt att tänka på innan man lånar Det är viktigt att jämföra lån hos olika långivare innan du lånar pengar. Hos Enklare kan du enkelt och snabbt försäkra dig om att få de bästa möjliga villkoren. Det du alltid ska kolla när du jämför lån är framförallt:   -Räntesatsen: Detta är den summa pengar som du kommer att debiteras för att låna pengarna. Ju lägre ränta, desto mindre behöver du betala tillbaka i längden.   -Löptiden: Detta är den tid du har på dig att betala tillbaka lånet. En längre löptid kan innebära lägre månadsbetalningar, men det kommer också att kosta dig mer i ränta på sikt.   -Avgifter: Vissa lån är förenade med uppläggningsavgifter eller straffavgifter vid förskottsbetalning. Dessa kan bli höga med tiden, det är därför viktigt att jämföra lånen för att se vilket som kostar minst i längden.   -Säkerhet: Vissa lån kräver säkerhet, till exempel en bil eller ett hus. Det innebär att om du inte kan betala tillbaka lånet kan långivaren ta din egendom. Se till att du är bekväm med detta innan du tar ett lån.   Att jämföra lån tar bara några minuter, och det kan spara väldigt mycket pengar åt dig då villkoren hos olika långivare skiljer mycket. Hur bra villkor du än lyckas få vill vi ändå att du ska komma ihåg att ett lån aldrig är gratis. Låna aldrig mer än du verkligen behöver, och aldrig för att betala tillbaka ett tidigare lån - om du har svårt att klara kontot i slutet av månaden är det bättre att du kollar upp ifall ett samlingslån skulle hjälpa dig.   

I dagens läge har nästan alla man pratar med någon typ av lån. När det är dags för ett större inköp som kanske en bil eller båt, eller när man får oväntade utgifter, tar de allra flesta ett lån för att kunna betala lite i taget. Men vilket lån ska man välja och vad ska man tänka på innan man bestämmer sig?

Vilken typ av lån ska jag välja?

Det finns många typer av lån på marknaden idag. De vanligaste är bolån, billån, privatlån, snabblån och samlingslån. Allt fler söker sig utanför de traditionella bankerna för att få bättre villkor. Det första du ska tänka på är vad du behöver pengarna till, och det andra är hur stor summa pengar det handlar om. 

 

När det gäller privatlån och snabblån kan du låna till precis vad du vill. Skillnaden mellan dessa två är summan du kan låna samt hur lång tid du har på dig att betala tillbaka ditt lån. Snabblån är mindre summor som ska betalas tillbaka inom 90 dagar, medan privatlån är större summor som betalas tillbaka över en längre tid.

Viktigt att tänka på innan man lånar

Det är viktigt att jämföra lån hos olika långivare innan du lånar pengar. Hos Enklare kan du enkelt och snabbt försäkra dig om att få de bästa möjliga villkoren. Det du alltid ska kolla när du jämför lån är framförallt:

 

-Räntesatsen: Detta är den summa pengar som du kommer att debiteras för att låna pengarna. Ju lägre ränta, desto mindre behöver du betala tillbaka i längden.

 

-Löptiden: Detta är den tid du har på dig att betala tillbaka lånet. En längre löptid kan innebära lägre månadsbetalningar, men det kommer också att kosta dig mer i ränta på sikt.

 

-Avgifter: Vissa lån är förenade med uppläggningsavgifter eller straffavgifter vid förskottsbetalning. Dessa kan bli höga med tiden, det är därför viktigt att jämföra lånen för att se vilket som kostar minst i längden.

 

-Säkerhet: Vissa lån kräver säkerhet, till exempel en bil eller ett hus. Det innebär att om du inte kan betala tillbaka lånet kan långivaren ta din egendom. Se till att du är bekväm med detta innan du tar ett lån.

 

Att jämföra lån tar bara några minuter, och det kan spara väldigt mycket pengar åt dig då villkoren hos olika långivare skiljer mycket. Hur bra villkor du än lyckas få vill vi ändå att du ska komma ihåg att ett lån aldrig är gratis. Låna aldrig mer än du verkligen behöver, och aldrig för att betala tillbaka ett tidigare lån - om du har svårt att klara kontot i slutet av månaden är det bättre att du kollar upp ifall ett samlingslån skulle hjälpa dig.