Jonas Vingegaard straffades efter att ha passerat mållinjen på 14:e etappen

Henrik R

49 veckor sedan

|

15/07/2023
Jonas Vingegaard straffades.

Det blev ett drama utan like när cyklisterna körde 14:e etappen av Tour de France. Den försvarande Tour de France-vinnaren Jonas Vingegaard blev för en kort stund satt på plats av Tadej Pogacar, men Jonas Vingegaard kämpade sig tillbaka och slutade med att ta ett sekund på sloveneren trots att han kom i mål som nummer tre.

När Jonas Vingegaard kom i mål möttes han dock av ett straff, och det fick han för att han urinerade på ett ställe där han inte fick. Under den intensiva 14:e etappen, där Vingegaard och Tadej Pogacar kämpade en episk duell på den brutala stigningen Col de Joux Plane, fanns det inte mycket tid för pauser. Men Vingegaard blev fångad i en snabb toalettpaus under loppet, vilket resulterade i en böter för offentlig urinering.

Det är oklart var och hur händelsen exakt ägde rum, eftersom det inte omedelbart har funnits några tv-bilder av episoden. Men böterna på 200 schweizerfranc, motsvarande cirka 1 500 danska kronor, är troligen en mindre oro för Vingegaard, som är den bäst betalda danska cyklisten. Efter hans seger i förra årets Tour de France, tjänar han enligt Ekstra Bladet mellan 20 och 25 miljoner kronor per år.

Imorgon är det ännu en omgång berg på menyn, då fältet ska över tre kategori 1-stigningar en kategori 2-stigning samt en kategori 3-stigning. Jonas Vingegaard var inblandad i ett annat drama på 14:e etappen, som fick loppet neutraliserat. Lyckligtvis för dansken kom han inte själv till skada.