Användare ombeds ange PIN-kod när de öppnar Messenger: Så här tar du bort den

Skriven av Ida Hansson

7 veckor sedan

|

01/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det är en del av Messengers senaste säkerhetsuppdatering.

Nyligen har användare av Metas välkända kommunikationsplattform, Messenger, stött på en förändring som har förbryllat många. När de öppnar appen, antingen genom en webbläsare eller på en mobiltelefon, möts användarna av ett meddelande som uppmanar dem att ange en PIN-kod för att synkronisera sin konversationshistorik.

Denna nya förfrågan har förvånat flera användare, eftersom det tidigare inte fanns något krav på en sådan säkerhetsåtgärd, och endast en liten del av användarna hade ställt in en PIN-kod tidigare.

Tillägget av denna säkerhetsfunktion är resultatet av Metas beslut att implementera kryptering från ände till ände för alla konversationer i Messenger från i december. Denna uppdatering säkerställer att endast deltagarna i konversationen kan se meddelandena, vilket förbättrar integritetsskyddet genom att hålla obehöriga personer borta.

Dock gör den förbättrade säkerheten det mer omständligt att komma åt chattloggar på olika enheter. Den nu krävda PIN-koden är nu nyckeln till Metas Säkra Lagring, en lösning som lagrar de krypterade konversationerna i molnet.

Även om det verkar som att det är ett krav att ange PIN-koden, har det visat sig att meddelanden ofta kan nås utan att faktiskt ange koden, vilket väcker frågor om den verkliga betydelsen av PIN-koden för att komma åt meddelanden.

För användare som önskar ställa in eller ändra sin PIN-kod har Meta gjort processen relativt enkel genom Messenger-appen:

  1. Öppna Messenger-appen på din mobil,

  2. Tryck på de tre horisontella linjerna i övre vänstra hörnet,

  3. Välj kugghjulsikonen i övre högra hörnet av fönstret som visas,

  4. Hitta och välj "Integritetsinställningar och säkerhet",

  5. Under detta, välj "Krypterade chattar från ände till ände",

  6. Tryck på "Säker lagring",

  7. Välj "Återställ PIN-kod", och ange din nya PIN-kod.

Med denna säkerhetsuppdatering uppmuntras Messenger-användare att vara extra uppmärksamma på sina integritetsinställningar och överväga att ställa in en PIN-kod för att säkerställa sömlös tillgång till sina krypterade konversationer över enheter.