50-årig kvinna delar ett unikt tips: Hur man med tejp kan se yngre ut

Skriven av Ida Hansson

122 veckor sedan

|

19/01/2022
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Kat, som är utbildad hudvårdsexpert, har blivit viral på sociala mediet TikTok, där hon har delat en video som visar hur hon lyckas hålla sig rynkfri som 50-åring.

Kat, som är utbildad hudvårdsexpert, delar regelbundet med sig av skönhetstips på sin TikTok-profil, där hon har användarnamnet @shinebeautymalibu. Totalt har hon 268.009 följare på sociala medier.
Men i en ny video som har fått mer än 1,1 miljoner visningar avslöjar hon ett speciellt tips om hur hon har hållit sig ung under alla dessa år.

För att hålla rynkor borta behöver du bara en rulle tejp av märket Scotch. Det är en typ av tejp som du kan köpa i stort sett var som helst, och det kostar inte mycket.

Kat berättar i videon att hon först bekantade sig med tekniken när hon fick lära sig den av hudvårdsexperten Dr. Brant, och hon har använt det sedan dess. Och tack vare detta tips har hon nästan inga rynkor.

– I skönhetens värld använder vi gärna begreppen ofrivillig rörelse och frivillig rörelse, vilket betyder att man frivilligt kan röra på ögonbrynen och ge uttryck, men vi gör det ofta ofrivilligt, säger hon.

 "Du har ingen aning om hur ofta du gör detta på en dag, och alla dessa ofrivilliga rörelser orsakar linjer och rynkor som du kommer att ha för resten av ditt liv." Jag introducerades till något som kallas tejpträning.

I videoklippet börjar hon med att klippa fyra tejpbitar - cirka 5 centimenter långa. Sedan applicerar hon dem mitt mellan ögonbrynen i ett rent och torrt ansikte.

Sedan sätter hon en tejpbit horisontellt över varje ögonbryn. Hon placerar den sista tejpbiten över mitten av sin panna - också horisontellt.

Ljudet som tejpen gör när du rynkar pannan ofrivilligt eller flyttar pannan kommer att påminna dig om att sluta göra dessa uttryck, vilket med tiden kommer att hjälpa till att förhindra rynkor och fina linjer.

Hon rekommenderar att folk börjar med "tejpträning" i 20-årsåldern eftersom det kan hjälpa till att minska linjer och rynkor med tiden.

Sedan videon delades har den fått mer än 4.000 likes och hundratals kommentarer från förvånade tittare. Flera av dem uttrycker att de är sugna på att prova själva.