Alexander Skarsgård nominerad för en Emmy

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

13/07/2023
Alexander Skarsgård nominerad för en Emmy.

Sveriges internationella stjärna, skådespelaren Alexander Skarsgård, har återigen chansen att ta hem en eftertraktad Emmy. Denna gång är han nominerad för sin roll som den svenske miljardären Lukas Matsson i den populära serien "Succession".

Alexander Skarsgård, som tidigare vann en Emmy 2018 för sin roll i serien "Big Little Lies", har nu möjlighet att lägga till en till i sin samling. I "Big Little Lies" spelade han mot stjärnor som Nicole Kidman och Reese Witherspoon, och hans prestation belönades med en Emmy för bästa manliga biroll.

I "Succession" spelar Skarsgård rollen som Lukas Matsson, en excentrisk tech-miljardär. Skarsgård har tidigare berättat att han valde att klä sig som sig själv i rollen och att han känner igen sig själv i karaktären.

"Matsson är en version av mig själv men uppspeedad tio gånger. Det finns absolut saker jag kan känna igen i mig själv. Han är kaos men det finns också något spännande och roligt med att komma så nära avgrunden och känna uppståndelsen av det, som jag kan känna igen. Inte på samma nivå som Lukas men det finns en livskraft i det," har Skarsgård sagt.

Skarsgård är nominerad i kategorin Bästa manliga biroll i en dramaserie, där han tävlar mot bland annat kollegorna Alan Ruck, Nicholas Braun och Matthew MacFadyen från samma serie. "Succession" är även nominerad för Bästa dramaserie och i kategorierna Bästa kvinnliga huvudroll (Sarah Snook) och Bästa manliga huvudroll (Jeremy Strong, Kieran Culkin, Brian Cox).

Kommer Skarsgård att ta hem en andra Emmy? Och kommer "Succession" att göra storslam? Vi får vänta och se. Oavsett vad, hejar vi speciellt på Alexander!