Aron Anderson öppnar upp om sorgen efter dödsfallet

Henrik R

47 veckor sedan

|

22/08/2023
Underhållning
Foto: TV4
Foto: TV4
Aron Anderson öppnar upp

Äventyraren Aron Anderson, 35, har nyligen gästat TV4:s Nyhetsmorgon.

I programmet delade han med sig av sin sorg efter att ha förlorat en vän och hur han hanterade denna smärta.

Hans öppenhet har hyllats av hans följare.

Aron Anderson är känd för sina äventyr och sin förmåga att övervinna hinder. Han har bestigit Sveriges högsta berg, Kebnekaise, i rullstol, cyklat till Paris med armcyklar, deltagit i ett Ironman-lopp och tävlat i TV-programmet Let's Dance.

Under 2022 deltog han i Let's Dance tillsammans med danspartnern Jasmine Takács, som den första personen någonsin att delta i programmet i rullstol.

Nyligen deltog Aron i Nyhetsmorgon där han öppnade upp om sitt liv efter att ha överlevt den svåra cancer han drabbades av som barn. Han berättade också om den tragiska händelsen som inträffade efter att han blivit fri från sjukdomen.

"När jag var 13 blev min kompis Erik överkörd av ett fyllo. Och det var också en otrolig chock. Jag hade precis tagit mig igenom cancer och överlevt, precis tagit mig tillbaka till livet, så kom den käftsmällen. Det var otroligt tufft," berättade Aron i Nyhetsmorgon.

Efter att hans vän gick bort, var Aron tvungen att anpassa sig och lära sig att leva med saknaden. Denna erfarenhet har format honom till den person han är idag.

"Jag tror att jag har varit duktig på att hitta strategier för mig själv, för hur man tar sig igenom det här, hur klarar man det. – hur överlever man på ett så bra sätt det går, eller vad man ska säga. Det är mycket sådant jag jobbar med idag också när jag pratar om mindset och coachar. Hur tittar man på saker. Hur vrider och vänder man på saker," säger Aron.

Efter att ha delat med sig av sin tuffa historia i programmet har Aron fått starka reaktioner, framför allt från sina följare på sociala medier. När Hänt kontaktade Aron för att fråga hur det känns att dela med sig av en sådan sak i TV och vilken respons han har fått efter medverkan, skrev han, "Har fått väldigt fina reaktioner på sociala medier, bland annat om positivt självlur".