Carola Häggkvist ignorerar kritiken och fortsätter sin strikta diet

Henrik R

49 veckor sedan

|

08/07/2023
Carola Häggkvist ignorerar kritiken

Sångerskan Carola Häggkvist, 56, har valt att följa en strikt diet inför sin kommande turné, trots hård kritik från sina följare. Många av dem har uttryckt oro över att Häggkvists inlägg om fasta och diet kan bidra till ätstörningar, anorexi och kroppsfixering.

Carola Häggkvist: "Som att fasta, fast man får äta lite ibland"

Häggkvist har valt att följa Danska Rikshospitalets diet, en strikt diet som innebär att man bara dricker kaffe på morgonen, äter ägg till lunch och biff med sallad till middag under 13 dagar. Trots kritiken från sina följare, verkar Häggkvist vara nöjd med dieten och planerar att fortsätta fasta även efter dietens slut.

Kritik mot dieten: "Riktigt tråkig att du gör reklam för bantning Carola"

En följare som är dietist har kritiserat Häggkvist för att följa och göra reklam för en diet som hen beskriver som "påhittad". Hen varnar för att äta en så starkt begränsad diet under en längre tid och uttrycker besvikelse över att Häggkvist gör reklam för bantning.

Carola Häggkvist: Fokuserad på sin kommande turné Trots kritiken verkar Häggkvist vara mest fokuserad på sin kommande turné och konsert på Avici-arenan den 27 maj. Hon har uttryckt en önskan om att nå sin "match-vikt" och kämpa bort ännu några kilon.

Vad tycker du om Carolas beslut att följa en strikt diet? Tror du att hennes inlägg kan bidra till ätstörningar och kroppsfixering?

Hur bör offentliga personer som Carola Häggkvist hantera frågor om diet och hälsa på sociala medier?