Efter mer än 50 år krossar Elton Johns sista 5-ordsmeddelande hjärtan överallt

Skriven av Henrik R

Efter mer än 50 år krossar Elton Johns sista 5-ordsmeddelande hjärtan överallt

"Farewell Yellow Brick Road tour" har nu kommit till sitt slut, och det har lämnat många av Elton Johns fans med krossade hjärtan. Sir Elton Johns imponerande framträdande den 8 juni på Tele2 Arena i Stockholm, Sverige, markerade sångarens sista framträdande någonsin som en turnerande artist. Turnén skulle ursprungligen ha avslutats 2021, men försenades på grund av pandemin.

Även om detta kan tyckas vara slutet på en otroligt rik och inflytelserik musikkarriär, antydde Sir Elton John att han kunde uppträda igen i någon kapacitet i framtiden.

Under sin karriär, som har sträckt sig över mer än femtio år, har Sir Elton gett världen strålande musik och oförglömliga shower. Enligt hans hemsida sågs hans sista turnés shower av mer än 6 miljoner människor runt om i världen.

Beslutet att gå i pension från turnéer togs av John, då han önskade tillbringa mer tid med sin man David Furnish och parets två söner, Elijah och Zachary.

"Vi fick barn och förändrade våra liv, och 2015 satte vi oss ner med deras skolplan, och vi sa att jag kommer att missa för mycket av detta," berättade 'Your Song'-stjärnan.

Den sista turnédagen var ett mycket speciellt tillfälle som involverade många känslor. Det markerade slutet på en av de mest framgångsrika karriärerna i musikvärlden.

I ett Instagram-inlägg på måndag skrev Sir Elton: "När vi började min sista turné 2018, kunde jag inte ha förutsett i mina vildaste drömmar de vändningar och svängar och höjdpunkter och lågpunkter, denna turné - och hela världen - skulle ha upplevt under de nästa 5 åren."

"Och varje steg på vägen har mina fans varit där. Ni har hållit fast vid mig, ni har stöttat mig, ni har varit tålmodiga, och ni har fortsatt att dyka upp till varje sista show."

"Lördag kväll var magisk. Jag försöker bearbeta det, och jag tror inte att det kommer att sjunka in för mig ännu, att jag äntligen är klar med att turnera."

"Jag kan inte berätta för er hur mycket jag kommer att sakna er alla, och hur mycket er stöd har ödmjukat mig - det kommer att stanna hos mig för alltid."

Den 76-årige vände sig till folkmassorna på natten och berättade för dem: "Ni har ingen aning om hur mycket det betyder för mig," och påminde om hans första någonsin framträdande i Sverige 1971, mer än 50 år sedan.

När hans sista show närmade sig sitt slut, påminde Sir Elton sina fans om att de kommer att förbli i hans "huvud, hjärta och själ," och sa återigen att han "aldrig kommer att turnera igen."

Världen kommer att sakna Sir Elton John på scenen.