Ett par köpte en gammal herrgård och renoverade den: Då upptäckte de husets stora hemlighet

Jakob A. Overgaard

53 veckor sedan

|

02/07/2023
Det dolda rummet hittades av en familj som hade förvärvat en gammal herrgård. Paret hade ingen aning om vad som väntade dem när de började renoveringen.

Den lilla familjen köpte en bostad i Frankrike. Närmare bestämt i byn Belabr. Ingen hade förväntat sig att det tomma huset var en direkt portal till förriden.

Byggnaden härstammar från mitten av 1800-talet och stod helt tom i över sex år.

Paret köpte fastigheten år 2020 och började genomföra en komplett renovering av huset. Snabbt började bostaden avslöja sina hemligheter.

De nya ägarna upptäckte att det fanns ett hemligt murat rum i huset. Bakom muren steg paret direkt in i en välbevarad historia.

När muren revs ned avslöjades ett rum som var över 100 år gammalt. Det första som fångade parets uppmärksamhet var den militära uniformen som såg ut som ny.

På skrivbordet fanns många intressanta saker. Det fanns vapen, ljusstakar, gamla fotografier, en askkopp och en flaska med inskriptionen "Land of Flandern, där vår son Hubert Rochero vilade i fyra år."

Över sängen hängde en stor porträttbild av en ung man i uniform med keps och mustasch. De nya ägarna av huset var naturligtvis nyfikna på vem denna soldat var. Därför började de leta efter ledtrådar som kunde leda dem på rätt väg.

Det visade sig vara en löjtnant i den franska armén som kämpade under första världskriget år 1915. Han dog bara 22 år gammal.

Hans föräldrar drabbades av stor sorg och bestämde sig för att aldrig gå in på sin sons rum igen.

Rummet blev därmed helt igenmurat precis som han lämnade det. Hela fastigheten såldes sedan till en militärgeneral år 1935. Han lovade att inte riva ner muren och respekterade deras önskemål.

Efter följande år hamnade bostaden i hans ättlingars ägo. De bodde där i 70 år. Den sista ägaren dog år 2014 och allt sattes sedan på auktion.

De nya ägarna hade ingen aning om generalens löfte. Därför bröt de ner väggen. Dock beslutade de sig för att skapa ett museum som skulle fungera som en påminnelse om den unga soldatens tragedi.