Hela internet skrattar: Är detta världens fulaste elbil?

Ida Hansson

24 veckor sedan

|

28/01/2024
Underhållning
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Nu har Ryssland gett sig in på elbilsmarknaden – och man kan lugnt säga att de har lämnat ett minnesvärt första intryck.

I en värld av fina bilprototyper som vanligtvis väcker nyfikenhet och spänning har den ryska elbilsprototypen, Amber Yantar, tagit en alternativ väg.

Dock inte den du kanske förväntade dig.

Den har hyllats som "världens fulaste elbil" och internet har exploderat av skratt och häpnad över dess bisarra designval.

Det skriver OddityCentral.

Avtotor, det ryska bilföretaget bakom Amber Yantar, valde nyligen att avslöja denna elbil för allmänheten. Vad de inte förväntade sig var den starka reaktionen som följde.

Sociala medier har varit fulla av memes och skämt, och bilentusiaster världen över har undrat hur denna ovanliga skapelse kom till liv.

Den ryska biltillverkaren hävdar att Amber Yantar är en avantgardistisk "testmule"-prototyp och att den slutliga designen kommer att vara som natt och dag jämfört med det nuvarande kontroversiella utseendet.

Men frågan är, varför skulle de börja visa den här versionen om de visste att den skulle få internet att explodera som en krockkudde?

Oavsett kontroversen har Avtotor stora planer för Amber Yantar.

De har aviserat produktionen av upp till 50 000 av dessa elbilar till 2025, och de hävdar att bilens nyckelkomponenter, från elmotorn till batteriet, alla kommer att vara inhemska ryska produkter.

Men historien om ryska biltillverkare som slutade ta till utländska komponenter har varit en återkommande melodi tidigare.

Tekniska detaljer om Amber Yantar är knappa, men vi vet att den kommer att vara prisvärd och kommer med möjligheten att hyra batterier istället för att köpa dem.

Med en topphastighet på 105 km/h kanske det inte är en racerbil, men den har redan vunnit loppet om internets uppmärksamhet.

Oavsett om det är ett PR-stunt eller ett fall av verkligt bisarra designval, har Amber Yantar befäst sin plats som en av de mest minnesvärda elbilsprototyperna – men inte nödvändigtvis den mest önskvärda.

Bilentusiaster väntar nu ivrigt på att se om denna ryska elbil kommer att bli en teknisk revolution eller bara en fotnot i excentriska bilars historia.