Hur mycket tjänar Mariah Carey på sin julhit varje år?

03/01/2024 10:41

Ida Hansson

Underhållning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ja, hur mycket tjänar hon egentligen varje år på denna låt?

Mest läst idag

"All I Want For Christmas Is You" är kanske den mest ikoniska jullåten någonsin.

Varje år runt jultid dominerar Mariah Careys julhit "All I Want For Christmas Is You" listorna.

Folk spelar låten år efter år, och många har nog tänkt på hur mycket sångerskan faktiskt tjänar på sin stora hitlåt, eftersom den får otaliga spelningar varje jul.

Och svaret kommer utan tvekan att chocka många.

Förutom de många streams har låten, sedan den släpptes 1994, även spelats in på nytt 2010, och 2011 i en version med både Mariah Carey och Justin Bieber.

Dessutom har många stora sångare försökt sina versioner av låten, med artister som Miley Cyrus, Ariana Grande och Shania Twain som framför den live på konserter.

Trots de många försök att återskapa framgången är det fortfarande klassikern som varje år hittar till högtalare världen över.

Låten är utan tvekan Mariah Careys största internationella framgång, och år efter år har den toppat olika listor kring jul.

Det är inte känt exakt hur mycket Carey tjänar på låten, men enligt "Celebrity Net Worth" uppskattar de att låten ger sångaren en inkomst på mellan $600 000 och $1 200 000 varje år. Inte småpengar alltså.

En rapport från Business Insider från 2018 visade att hon har tjänat mer än 60 miljoner dollar på låten sedan den släpptes 1994, vilket motsvarar nästan 612 miljoner svenska kronor.

Grattis till Mariah Carey.