Kate skyller på Meghan efter drottning Elizabeths död

Skriven av Henrik R

34 veckor sedan

|

14/10/2023
Underhållning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kate Middleton sägs bära på en stor ovilja mot Meghan Markle, och anledningen till det är bland annat drottningens död.

Konflikten mellan svägerskorna Kate Middleton och Meghan Markle nådde sin kulmen när drottning Elizabeth dog i september, enligt en kunglig källa som citeras av New York Post.

Prinsessan av Wales, Kate Middleton, har byggt upp ovilja mot Markle, eftersom hon anklagar hertiginnan av Sussex för att vara orsaken till att Kate inte fick säga farväl till sin älskade drottning. Det avslöjar Robert Jobson, författare till den nya avslöjande boken "Vår kung: Charles III: Mannen och monarken avslöjad".

41-åriga Kate Middleton kände uppenbarligen att hon tvingades stanna kvar i England när Elizabeth dog på Balmoral, i ett försök att förhindra prins Harry och Meghan Markle från att resa till Skottland.

Jobson hävdade att kung Charles hade beordrat båda fruar att stanna hemma, eftersom det "inte var passande" för makar att vara vid drottningens dödsbädd.

"Harry insisterade på att Meghan skulle resa med honom till Skottland när drottningens liv ebbar ut, men kungen sa att det bara var för barnen och barnbarnen att vara tillsammans med drottningen," hävdar Jobson i boken.

Jobson hävdar också att den nu 74-årige kung Charles bad prins William att inte ta med hertiginnan av Cambridge, eftersom "om Catherine inte kommer, kan Meghan inte heller."

"Privat ville han säga att Meghan inte var välkommen - men han kunde inte säga det till Harry, så han ingrep personligen och bad Kate att stanna hemma, så det var mer rättvist gentemot Meghan."

Men Middleton var angelägen om att åka till Balmoral för att se monarken en sista gång innan hon dog, på grund av sitt nära vänskap med drottning Elizabeth.

"Kate hölls medvetet borta, men hon ville desperat vara där tillsammans med drottningen i hennes sista ögonblick," skrev Robson. "Det har ätit upp Kate och har byggt upp agg mot Meghan."