Maja Nilsson Lindelöf talar ut

16/07/2023 09:15

Henrik R

Underhållning
Maja Nilsson Lindelöf talar ut.

Mest läst idag

Maja Nilsson Lindelöf, 29, är känd för sin starka närvaro på sociala medier och sin ärlighet. I sitt senaste sommarprat i Sommar i P1, delar hon öppet om sin kamp mot ätstörningar och hur det påverkade hennes liv.

Maja flyttade till Portugal för att bo med sin fotbollsspelande pojkvän Victor när hon var 19 år gammal. Men det som skulle vara en lycklig tid i deras liv tog en oväntad vändning när Majas psykiska hälsa började försämras. Hon beskriver hur hon kämpade för att skapa ett liv i den nya staden, men att det var svårt utan någon tillhörighet eller förpliktelse, och med alla vänner och familj kvar i Sverige.

Maja beskriver hur hon blev besatt av sin vikt och sitt utseende, det enda hon kände att hon kunde kontrollera. Hon började träna två gånger om dagen och räknade kalorier brända per pass. När familj och vänner besökte, kunde hon inte njuta eftersom det innebar att hon skulle behöva äta kalorier och förlora kontrollen.

Efter tre år av ätstörningar insåg Maja allvaret i sin situation genom en snabb googling. Hon led både av bulimi och ortorexi, och det var när hon läste att infertilitet var en av konsekvenserna av sjukdomarna som hon bestämde sig för att ta tag i problemen.

Maja hyllar sin make Victor i slutet av sitt sommarprat för att alltid ha stått vid hennes sida genom de tuffa åren. "Victor, tack för all inspiration du oföränderligt gett mig i tio år. Tack för att du har torkat mina tårar och hjälpt mig ut ur det mörker som fanns i mig. Tack för att du varje dag säger att jag är det absolut vackraste du vet. Jag kommer alltid fortsätta att bära dig så som du har burit mig."

Om du eller någon du känner kämpar med ätstörningar, finns det hjälp att få. Ring ätstörningslinjen och prata med en person som själv har varit drabbad och kan hjälpa dig. Telefonnummer Ätstörningslinje: 020 – 20 80 18.