Man fick utlösning från rumpan och pruttade genom urinröret i flera år

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

28/12/2021
Underhållning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En man sökte medicinsk hjälp då han hade ont i testiklarna, men läkarna blev förvånade över det verkliga problemet, när de upptäckte att mannen hade haft utlösning genom ändtarmen och gasutsläpp genom urinröret i flera år.

En 33-årig man har under flera år lidit av en lite speciell störning där kroppens många vätskor och gaser inte har lämnat kroppen från utgången som de skulle. Läkare kallar fallet för ett "spännande fall av rektal utlösning".

 IFLScience skriver att läkarna upptäckte flera allvarligare problem, när en man sökte läkarvård eftersom han hade haft ont i testiklarna i fem dagar.

Det visade sig att mannen de senaste två åren utsöndrat tarmgas och avföring genom urinen samtidigt som han utsöndrat en "betydande mängd" urin och sperma från ändtarmen. Även om det ska sägas att det är en onormal störning hade mannen inte sökt läkarhjälp under de två åren innan han nu besvärat sig med smärtor i testiklarna.

Teamet av vårdpersonal har nämnt händelsen i en senare publicerad rapport. Här kan man läsa att patienten hade svullna testiklar och att undersökningar visade tecken på urinvägsinfektion.

På grund av den märkliga biverkningen gjorde dock läkarna en datortomografi av mannens underliv som visade att något helt annat var fel.

Foto: Cureus

CT_scanningen och ytterligare undersökningar visade att det fanns en onormal öppning mellan urinröret och ändtarmen, där de olika vätskorna, gaserna och ämnena därför hade passerat och separerats från andra kroppsöppningar än normalt.

Två år tidigare – ungefär när tillståndet började – hade mannen legat i tre veckors koma på grund av en överdos av kokain. Under denna sjukhusvistelse sattes en kateter, vilket troligen är orsaken till öppningen mellan mannens urinrör och ändtarm.

Det framhålls nu att vårdpersonal bör vara medveten om sådana biverkningar vid placering av katetern i fråga på patienter. Samtidigt uppmuntrar läkare dig att söka läkarvård omedelbart om du börjar fisa ut ur din penis eller få utlösning ur skinkorna, snarare än att vänta flera år.