Memmo: En framgångssaga som slutade i konkurs

Henrik R

50 veckor sedan

|

04/08/2023
Underhållning
Foto: TV
Foto: TV
En framgångssaga som slutade i konkurs.

Memmo, teknikföretaget som gjorde succé 2021 med sin affärsidé att sälja hälsningar från kändisar, har nu gått i konkurs. Företaget ökade sin omsättning från 7 miljoner till 69 miljoner kronor under 2021 och drog in 200 miljoner från investerare.

Kändisarnas extrainkomst försvinner

Med Memmos konkurs förlorar flera svenska kändisar en extrainkomst. De flesta kändis-hälsningarnas pris låg på mellan 100 och 1000 kronor. Bland de högsta priserna låg TV-personligheter som Per Moberg som tog 800 kronor och Victoria Silvstedt som tog 999 kronor.

Kändisarnas reaktioner på Memmos konkurs

Rapparen Dogge Doggelito, som har skickat över 2000 hälsningar genom Memmo, uttryckte sin besvikelse över konkursen. Han menade att tjänsten mest varit en rolig extrainkomst och att hans ekonomi inte kommer att påverkas. Skådespelaren Christina Schollin, som också har använt sig av tjänsten, uttryckte att det var tråkigt att höra om konkursen.

Slutsats

Memmo, som en gång var en framgångssaga, har nu gått i konkurs. Detta innebär att flera svenska kändisar förlorar en extrainkomst. Kändisarnas reaktioner på konkursen varierar, men många uttrycker besvikelse och sorg över förlusten av tjänsten.