Netflixserien med Persbrandt avslutas

Henrik R

49 veckor sedan

|

05/07/2023
Netflixserien med Persbrandt avslutas.

Netflixserien "Sex Education", som blev en stor succé med Mikael Persbrandt i en av rollerna, kommer att sluta efter den kommande fjärde säsongen. Detta rapporterar Variety. Mikael Persbrandt, som framgångsrikt spelade rörmokaren Jakob Nyman, kommer dock inte att vara med i seriens avslutande del.

Serien, som är brittisk, fokuserar på livet och arbetet hos sexterapeuten Jean (spelad av Gillian Anderson) och hennes son Otis (Asa Butterfield). Mikael Persbrandts karaktär, Jakob Nyman, har varit Jeans älskare i flera säsonger.

Den fjärde och sista säsongen av "Sex Education" kommer till Netflix den 21. september. Efter det har serieskaparen Laurie Nunn valt att avsluta serien.

"Det var inte ett lätt beslut att fatta, men när den nya säsongens teman och historier mejslades ut stod det klart att det var rätt tillfälle att ta examen", säger Nunn i ett uttalande.

I samband med den fjärde säsongen sker det stora förändringar i ensemblet, och Mikael Persbrandt är inte med på rollistan, enligt Variety.

Mikael Persbrandt kommer istället att ses i huvudrollen i filmen "Hammarskjöld", som handlar om FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld, som dog i en flygolycka 1961.

Filmen kommer att ha biopremiär runt jul.