SVT och Wahlgren/Ingrosso-klanen: En kritisk granskning

Henrik R

47 veckor sedan

|

18/08/2023
Underhållning
Foto: TV
Foto: TV
En kritisk granskning.

Fredrik Virtanen, en 51-årig journalist, och Ulf Lundell, en 73-årig musiker, har båda uttryckt sitt missnöje över Wahlgren/Ingrosso-klanens närvaro på SVT. Virtanen har skrivit om detta i en krönika, medan Lundell har diskuterat det i sin bok "Vardagar".

Virtanen och Lundell: Olika perspektiv på samma problem

Trots att de båda ogillar Wahlgren/Ingrosso-klanens närvaro på SVT, har de olika perspektiv på problemet. Lundell har uttryckt en stark avsky för "wahlgreneriet" och vill inte se det alls. Virtanen å andra sidan, tycker om deras program men vill inte se dessa rika influencers urvattna vår skattefinansierade TV.

SVT:s svar på kritiken

Virtanen citerar en intervju med Christina Hill från SVT, där hon svarar på kritiken med att de bara vill göra underhållande TV. Virtanen menar att SVT är immuna mot kritik och att de ignorerar den.

Lundells starka ord mot Wahlgren/Ingrosso-klanen

Lundell har uttryckt starka känslor mot Wahlgren/Ingrosso-klanen i sin bok "Vardagar". Han menar att "Wahlgreneriet gör Sverige till en klart sämre plats att bo och leva i" och kallar influencers för "ett djävla parasitsläkte, vår tids marknadslurendrejare".

Slutsats

Både Virtanen och Lundell har uttryckt starka känslor mot Wahlgren/Ingrosso-klanens närvaro på SVT. De menar att dessa rika influencers påverkar vår skattefinansierade TV på ett negativt sätt.