SVT Play lanserar tolfte säsongen av "Ett fall för Vera" - Premiär idag

Henrik R

51 veckor sedan

|

26/07/2023
Underhållning
Foto: SVT
Foto: SVT
Premiär idag.

Det brittiska kriminaldramat "Ett fall för Vera" är tillbaka med en ny säsong, den tolfte i ordningen, och premiären är idag på SVT Play och SVT1. Brenda Blethyn, 77, fortsätter att lösa mordfall som Vera Stanhope i den nya säsongen.

I den tolfte säsongen av "Ett fall för Vera" kommer tittarna att få följa en rad spännande fall. I det första avsnittet kallas Vera Stanhope och Aidan Healy till en fyr, där en kommunalarbetare hittats död. Det kommer att visa sig att hans liv inte varit någon dans på rosor.

I det andra avsnittet hittas en tidigare militär död. Mannen har tilldelats utmärkelser under sin tjänstgöring, men han har varit svekfull – något som kan ha lett fram till hans död.

En framgångsrik och omtyckt polis hittas död i en damm i det tredje avsnittet. Tydligt är att en komplicerad familjedynamik, spänningar på jobbet och inspel från den undre världen kan ha lett till hans död. Men frågan är om det egentligen varit hans egen envishet som fått honom dödad.

I det fjärde och sista avsnittet är kriminalkommissarien ute i en storm och hittar ett spädbarn i en dumpad bil. Eftersom hennes mobil inte fungerar och vägarna är blockerade på grund fallna träd måste Vera och det lilla barnet söka skydd på ett ställe där Vera absolut inte vill vara.

Skådespelarna som medverkar i den tolfte säsongen vid sidan om Brenda Blethyn och Kenny Doughty är Jon Morrison, Riley Jones, Ibinabo Jack, Paul Kaye, Sarah Kameela Impey, Su Elliot, Matthew Marsh, Paul Bown och Rachel Denning m.fl.

"Ett fall för Vera" säsong 12 har premiär på SVT Play tisdagen den 25 juli klockan 02.00 och klockan 21.00 på SVT1 samma kväll. Därefter kommer ett nytt avsnitt ut i veckan fram till det fjärde och sista avsnittet den 15 augusti.