Trodde han skulle dö: Nu fyller Tommy Körberg 75 år

Henrik R

49 veckor sedan

|

05/07/2023
Tommy Körberg, den älskade artisten som nyligen övervunnit svår sjukdom, firar sin 75-årsdag med en ny show.

Efter en lång och framstående karriär som sångare, musikalartist och skådespelare, trodde Tommy Körberg att hans dagar var räknade. Han genomgick en akut hjärtoperation för tre år sedan och har kämpat med hälsan sedan dess. Men nu, istället för att ge upp, står han på scen igen med sin nya show "Grande Finale".

Körberg är känt för sin humor och lekfullhet, vilket lyser igenom även i detta namnval. Han berättar för Hänt: "Det är bara för att alla ska bli nyfikna innan jag dör. Det är ju en resumé men det låter så jävla tråkigt. Grand finale, det finns något storslaget över det."

Bortsett från hans framstående karriär, har Tommy också haft ett färgstarkt privatliv, med barn från tre olika kvinnor. Hans äldsta son, Anton Körberg, är en välkänd TV-profil. Hans mamma, Anki Lidén, var även mamma till den sena EDM-artisten Avicii. Tommy har även en son med Kirsti Skavberg och sedan 2009 har han varit gift med Ann-Charlotte Nilsson, med vilken han har en 13-årig dotter, Elvira.

Tommy avslöjade i "Stjärnorna på Slottet" 2010 att han varit otrogen mot Kirsti, med erkännandet att hans relationer hade överlappat.

Det är i samband med hans 75-årsdag som Tommy delar sina reflektioner kring sin sjukdom och dödstankar. Han berättar för Hänt att han aldrig trodde att han skulle bli äldre än 55 år. "Jag hade någon sorts idé kring att jag blir 55. Det trodde jag när jag var 20, men jag kom till 55 och nu är vi 20 år senare", säger Körberg.

Trots alla utmaningar fortsätter Körberg att bjuda på fantastiska föreställningar. "Grande Finale" har redan spelats i Stockholm och Göteborg, men Tommy har ytterligare 15-16 föreställningar planerade från Malmö till Luleå. Och Tommy försäkrar sina fans att han fortfarande har mycket att ge: "Rösten är kvar så, så länge rösten är kvar är jag i prima form", säger han.