Tuva Novotny står inför en katastrof i den nya svenska skräckfilmen

Skriven av Henrik R

48 veckor sedan

|

08/07/2023
Tuva Novotny står inför en katastrof.

I september kommer den svenska katastroffilmen "Avgrunden" att ha premiär, med den internationellt kända skådespelaren Tuva Novotny i huvudrollen.

Filmen utspelar sig i Kiruna, där Novotny spelar en säkerhetschef i den stora Kiirunavaaragruvan. Redan i trailern för filmen antyds det att det kommer att uppstå problem i gruvan.

SF Studios, som producerar filmen, beskriver den som en berättelse om en säkerhetschef som kämpar med sitt personliga liv när marken börjar skaka under hennes fötter.

"När marken plötsligt börjar skaka under deras fötter spelar livspusslet ingen roll och kampen för att inte dras ner i avgrunden börjar", skriver de.

Regissören Richard Holm betonar vikten av att ha spelat in filmen på plats i Kiruna. Han menar att det är viktigt att tittarna kan identifiera sig med karaktärerna för att engageras i handlingen.

"Jag har regisserat en hel del action under min karriär och att nu få ta det ett steg till med en riktigt storskalig katastroffilm känns fantastiskt. Men ingen action engagerar om det inte finns karaktärer att identifiera sig med", säger Holm.

Förutom Tuva Novotny medverkar även Kardo Razazzi, Edvin Ryding, Peter Franzén, Felicia Truedsson, Tintin Poggats och Felicia Maxime i "Avgrunden".

Filmen, som är skriven av Richard Holm tillsammans med Robin Sherlock Holm och Nicola Sinclair, utlovar en äkta katastroffilm fylld med action, skräck och starka karaktärer.

Vad tror du om "Avgrunden"? Tror du att Tuva Novotnys roll som säkerhetschef i en gruva kommer att bli övertygande? Hur tror du att den svenska filmindustrin kommer att reagera på en storskalig katastroffilm? Dela gärna dina tankar och åsikter.