10-åriga Victoria mördades på sin födelsedag: bedövades med droger, våldtogs och brändes i badkar

Skriven av Johanna Frid

Foto: Privat.
Foto: Privat.
Det här är den mest fruktansvärda och onda handling jag någonsin har sett, säger en talesperson från polisen som redan har anhållt tre personer från den avlidna flickans bekantskapskrets.

Det här är den mest fruktansvärda och onda handling jag någonsin har sett. Ett fullständigt ringaktande för ett människliv och ett förräderi från en mamma, säger Gordon Rden från Albuquerque Police Department. 

Den amerikanska polischefen talar om det makabra och hemska fall där en 10-årig flicka på sin födelsedag bedövades med narkotika, blev våldtagen och till sist mördad av sina familjemedlemmar.

Den groteska handlingen ägde rum i flickans hem i ett lägenhetskomplex i den amerikanska delstaten New Mexico.

Polisen uppger att 10-åriga Victoria Martens på sin födelsedag mottog en spruta med det farliga ämnet metamfetamin, och därefter blev sexuellt utnyttjad. 

Plågorna upphörde dock inte för den unga flickan, som troligtvis blev kvävd eller ihjälstucken. Därefter packades kroppen in i en matta, placerades i ett badkar och sattes i brand. 

Inte ens de mest erfarna poliserna tvekar inför att kalla detta det mest fruktansvärda fall de någonsin stött på. 

Polisen kallades ut till familjens lägenhet i Albuquerque, där de vid ankomsten fick syn på ett stort rökmoln som vällde ut från badrummet. 

Victoria Martens lik hittades i det brinnande badkaret, och samma kväll anhölls tre familjemedlemmar för den bestialiska handlingen.

Det rör sig om det mördade barnets mamma, 35-åriga Michele Martens, och hennes partner, en fyra år yngre man vid namn Fabian Gonzalez.

Paret sitter nu tillsammans med mannens kusin, 31-åriga Jessica Kelley, bakom lås och bom medan myndigheterna försöker komma till botten med det våldsamma mordet.

The Mirror skriver att man bredvid det brinnande liket hittade en plaståpse med kroppsdelar från den döda flickan, och att det i sovrummet fanns blodfläckar på golvet. 

En lång rad av allvarliga åtal riktas nu mot Michele Martens och Fabian Gonzalez, som har varit ett par i en månads tid och träffades över internet. 

En anonym polis hävdar att paret har erkänt att de gav den tioåriga flickan metamfetamin för "att lugna henne, så att de kunde ha sex med henne". 

Fabian Gonzalez utgörde våldtäkten medan kusinen höll för födelsedagsbarnets mun, samtidigt som barnets mamma höll vakt för att ingen skulle lägga märke till den hemska handlingen, enligt den anonyma källan. 

De har båda ett förflutet med kriminalitet - flickans mamma är tidigare dömd. 

En rättegång ska nu avgöra vad som ska hända med trion.