11-åriga Emma vågar inte gå hem ensam efter skolan: "Jag är rädd att clownerna ska slå ihjäl mig"

Skriven av Johanna Frid

Många barn har ångest, och är rädda att bli ihjälslagna av clowner.

Även i Danmark har en vild rädsla brett ut sig bland barn med anledningen av de utklädda clownerna. På den danska motsvarigheten till BRIS har man i dagarna tagit emot massor av samtal från ångestfyllda barn, som är rädda att bli ihjälslagna av clowner. 

Barnen berättar i telefonen att de inte vågar gå hem ensamma från skolan, av rädsla för att möta de hemska clownerna som den senaste tiden visat sig i landet, precis som i Sverige. 

De skrämda barnen ringer till Børns Vilkår, motsvarigheten till BRIS, när de ska sova. 

- De kan inte sova för att de tänker på vad de här clownerna kan hitta på, säger hon till Bente Boserup som är seniorkonsulent på Børns Vilkår, til DR Østjylland.

11-åriga Emma Sophie Hein Meyer från Rønne har plötsligt blivit rädd för att gå ensam hem från skolan på grund av fenomenet med de hemska clownerna. 

- Jag är verkligen rädd för de där clownerna. Rädd för att de ska komma och slå ihjäl mig, säger flickan till DR Østjylland.

Bente Boserup förklarar att man som förälder ska ta barnens rädsla på allvar.

- Om barnet är rädd på kvällen när det ska sova, så ska man lägga lite extra tid som förälder på att sitta på sängkanten, låter rådet från Bente Boserup.