391 kilo tung kvinna krävde 40 nödhjälpsarbetare i en spektakulär räddningsaktion.

Jakob A. Overgaard

57 veckor sedan

|

13/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinna som vägde 391 kilo räddades från sin lägenhet efter en spektakulär och komplicerad räddningsaktion. Över 40 nödarbetare och hälso- och sjukvårdspersonal mobiliserades för att säkerställa att kvinnan kunde transporteras från sin lägenhet till sjukhuset i en specialdesignad ambulans.

Den spektakulära räddningsaktionen genomfördes i Stenay, en liten stad i Frankrike.

En kvinna som vägde 391 kilo räddades från sitt hem och transporterades till sjukhuset i en stor räddningsaktion. Det var en av de största och mest komplexa räddningsaktionerna i Frankrikes historia och den krävde extremt mycket personal och logistisk planering.

Enligt lokala källor initierades räddningsaktionen eftersom en ambulans inte kunde transportera den svårt överviktiga kvinnan till sjukhuset i Nancy, som ligger cirka 80 kilometer bort.

Därför hyrdes en specialbyggd lastbil från Belgien, anpassad för svårt överviktiga patienter. Räddningsaktionen involverade 40 personer, inklusive läkare och sjuksköterskor.

De var tvungna att få kvinnan ut genom en vägg i huset eftersom dörren var för smal. Lösningen blev att såga ett hål i husväggen och skapa en passage ut till lastbilen. Men det var inte bara väggarna som behövde brytas upp. För att få kvinnan ut ur huset var det också nödvändigt att ta bort en del av taket.

På grund av den höga komplexiteten i räddningsaktionen behövde räddningsmanskapet flera månaders planering. Innan räddningsaktionen ägde rum hade kvinnan flera gånger avvisat medicinsk hjälp. Men på grund av hennes extrema övervikt var det viktigt att få henne inlagd på sjukhuset för att undvika allvarliga hälsokomplikationer.

Efter att kvinnan hade burits ut ur huset och placerats i lastbilen transporterades hon till sjukhuset i Nancy, där hon fick medicinsk behandling.

Det är oklart i vilket tillstånd kvinnan befinner sig nu, men räddningsmanskapet har uttalat att hon fortfarande är i livet.

Denna räddningsaktion har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike och har fått människor att reflektera över hur samhället kan hjälpa de personer som lider av extrem övervikt.

Detta är särskilt relevant eftersom antalet personer med fetma och övervikt fortsätter att öka i många länder.