67-åring erkänner grov våldtäkt på två flickor: Hans döva fru sov i rummet intill

12/11/2016 09:30

Johanna Frid

Utrikes
Foto: Shutterstock/ Kamira
Foto: Shutterstock/ Kamira
Flickorna blev våldtagna på det mest brutala sätt och hotades därefter till tystnad.

Mest läst idag

Ett motbjudande fall som handlar om våldtäkt på flera små flickor skakar denna vecka rätten i Maidstone Crown Court i Storbritannien. En 67-årig man har just dömts till 18 års fängelse för de bestialiska övergrepp han begått mot flera små flickor. Det skriver The Mirror

67-årige Ronald Bartholomew erkände att han våldtagit två små flickor. De fruktansvärda övergreppen inträdde på 1970-talet, men det är först nu den pedofila gärningsmannen hamnat i rätten.

Våldtäktsmannen lärde känna sina offer i slutet av 70-talet. Våldtäkterna ägde rum i Ronald Bartholomews hus i Kent, samt i en skog. Vid ett tillfälle tog han med sig de tre unga flickorna ut i skogen, där han våldtog en av dem medan de andra två lekte.

Han ska också ha tagit med sig en av flickorna till sitt eget hem i Rochester i Kent. Här våldtog han flickan medan hans döva fru sov i rummet intill. 

-Ingen kan höra dig, sa han till den skräckslagna flickan enligt The Mirror. 

Ronald Bartholomew hotade att döda flickorna om de någonsin berättade om övergreppen. Det berättade åklagare Amanda Hamilton i rätten. Hon beskrev våldtäkterna som extremt brutala.

En av flickorna våldtogs medan hon låg gråtande i fosterställning och sög på tummen. Vid ett annat tillfälle ställda han upp flickorna på rad och frågade vem han skulle våldta först. Det är bara några av de uppseendeväckande detaljer som presenterats i rätten i Crown Court denna vecka.

-Det finns inga ord som kan beskriva vad han gjorde mot mig, säger en av offren i rätten. 

Polisen Wendy Epps berömmer offren och säger att det kräver mod att träda fram:

-Bartholomew trodde kanske att han kunde slippa undan med de avskyvärlda övergeppen, men rättvisa har äntligen skipats och förhoppningsvis kan det ge offren en form av avslutning, säger Wendy Epps til The Mirror.