8-åriga Elizabeth dog och hennes föräldrar är nu åtalade för mord: De valde Gud framför medicin

Ida Hansson

126 veckor sedan

|

20/01/2022
Ett australiensiskt föräldrapar har gripits och anklagats för bland annat mord efter att de valde att sluta med medicineringen av sin dotter för att de trodde att Gud skulle bota henne.

Tyvärr gick 8-åriga Elizabeth från Toowoomba, Queensland, Australien nyligen bort i sitt eget hem på grund av komplikationer från typ 1-diabetes, och hennes föräldrar har nu arresterats och anklagats för mord, tortyr och att inte ge livets förnödenheterna för den lilla flickan.

46-åriga Kerrie och 50-åriga Jason, som också är motståndare till coronavaccinet, har enligt uppgift vägrat att ge sin dotter livräddande medicin, som förmodligen skulle ha hållit henne vid liv eftersom de trodde att Gud skulle bota henne. De valde alltså att be för henne i sin hemkyrka istället. Det skriver Unilad.

Elizabeth slutade ta medicin den 2 januari och hon dog bara sex dagar senare, förmodligen som en konsekvens av det beslutet. Under de fem dagarna förvärrades hennes tillstånd snabbt och hennes föräldrar höll därför en "böneritual" med flera andra troende, snarare än att ringa efter ambulans.

En av de närvarande ringde dock så småningom ambulans när flickan blev riktigt dålig, men det var tyvärr för sent och den 8-åriga lilla flickan gick därför bort i sitt hem i Toowoomba.

Daily Mirror skriver att förutom ambulans kom polisen även till platsen i lördagen den 8 januari och en lokal ska ha sett en person från räddningspersonalen lämna platsen i tårar.

De två föräldrarna sitter nu i häktet och var i rätten den 12 januari, via en länk på nätet, och de ska också i rätten igen den 24 mars. Tills dess sitter de fängslade i Toowoomba fängelse.

Förutom Elizabeth har paret sex andra barn, och den äldsta av dem, Jayde, har uppgett att hon kommer att ta hand om sina fem yngre syskon medan hennes föräldrar är fängslade. En av de fem är också över 18, medan de andra är mellan tre och 16 år.

I samband med detta har hon startat en insamling på Gofundme, där hon hoppas få in 100.000 dollar (661.900 kronor) för att försörja sig själv och sina syskon, som hon hoppas att hon kan få vårdnaden om. Hittills har hon samlat in drygt 8.000 dollar (cirka 53.000 kronor)

På Gofundme-sidan har Jayde bland annat skrivit: "Vi upptäckte Elizabeths död på ett tragiskt sätt. Med så många obesvarade frågor har vi insett den fruktansvärda verkligheten där vi kanske aldrig helt får reda på vad som hände."

Hon bekräftar vidare att hennes föräldrar valde att söka hjälp hos Gud snarare än att ge sin lillasyster medicin, och hon har vidare uppgett att Elizabeth "togs för tidigt".