Bruden chockade alla gäster vid altaret

Skriven av Ida Hansson

123 veckor sedan

|

18/01/2022
Bröllopet slutade långt ifrån som väntat.

Dagen borde ha varit en av de lyckligaste i hennes liv. Så blev det inte – men det var definitivt en dag som varken bruden, gästerna eller brudgummen någonsin kommer att glömma.

 

Kvällen innan Casey fick säga ja till sin blivande make Alex fick hon plötsligt en lång rad sms – och de vände upp och ner på allt.

Casey och Alex hade dejtat i sex år och nu skulle de gifta sig. Både familj och vänner kom från när och fjärran för att fira paret.

På bloggen 'Body and Soul' som tillhör australiensiska News.com berättar Casey om bröllopet – eller snarare – det som aldrig blev ett bröllop.

Casey tillbringade den sista natten innan bröllopet med flera av sina närmaste vänner. De hade det härligt på ett hotell när flera sms plötsligt tickade in på Caseys telefon.

Sms:en kom från ett nummer som Casey inte kände till, och i dem fanns en lång rad skärmdumpar av sms mellan Alex telefon och en främmande kvinna. Det sista sms:et löd "Jag ville inte gifta mig med henne. Vill du det?"

Det stod klart för Casey att Alex hade varit otrogen. Samtalen gick tillbaka flera månader och den andra kvinnan kunde också skicka fler bilder på henne och Alex tillsammans. 

Casey tvekade inte en sekund. Hon visste om att sms:en var äkta – och plötsligt stod hon inför ett stort beslut. Vad gjorde hon nu? Hur blev det med bröllopet?

Hennes vänner tyckte att hon skulle ringa Alex direkt och ställa in bröllopet. Men med många vänner och familjemedlemmar som redan rest långt för att delta i den stora dagen, kunde Casey inte förmå sig att ställa in.

Hela natten låg Casey vaken och på morgonen hade hon bestämt vad som skulle hända.

Vägrade att ställa in

"Jag ville fortsätta  med bröllopet som förväntat och avslöja honom inför våra vänner och familj", säger Casey och fortsätter:

"Jag gick upp på kyrkgolvet med blytunga fötter. Min drömklänning var nu bara en kostym. Han (Alex, red.) såg mitt ansikte och visste att jag inte var en extatisk kvinna på sin bröllopsdag, men han hade ingen aning om vad som var på väg att hända. Jag nådde altaret, tog ett djupt andetag och vände mig till våra vänner och familj och berättade sanningen om Alex," säger Casey.

Casey säger att alla var i chock. Alex försökte genast ta Casey i handen, men istället lade Casey ner sin brudbukett och hittade sin telefon – härifrån läste hon upp innehållet i sms:en.

Till slut sa Casey:

"Jag älskar er alla och även om det här är hemskt är jag glad att alla är här. Det blir inget bröllop idag. Istället borde vi fira ärlighet, sann kärlek och att följa ens hjärta."

Efter hennes avslöjande blev det tyst, som sedan avbröts av en applåd. Alex lämnade snabbt platsen medan Casey hade en stor fest med sina vänner och familj.

"Det var verkligen inte bröllopet jag hade planerat, men det var en kanonfest", säger hon.