Danielle tryckte i sig sushi: Vaknade dagen efter med svåra magsmärtor

Skriven av Ida Hansson

Det slutade med att en amerikansk kvinna fick mer än vad hon hade betalat för när hon stoppade i sig sushi för att få "valuta för pengarna" på en 'all-you-can-eat' sushirestaurang, där hon dessutom fick magsmärtor med sig hem.

24-åriga Danielle Shapiro delade nyligen en video på TikTok, som dokumenterar hennes besök på en restaurang. Videon har fått mer än 11 ​​miljoner visningar sedan delningen.

Häromdagen var det stora sushifantasten på restaurang med sin goda vän Amanda, där de betalade 50 dollar (cirka 450 kronor) per man för att äta all-you-can-eat sushi, och det ska sägas att särskilt Danielle åt mer än tillräckligt.

"All-you-can-eat-sushi kostar cirka 50 dollar per person, så Amanda och jag var tvungna att se till att va fick valuta för pengarna, vilket innebar att vi var tvungna att äta mycket. Vår middag varade i cirka två timmar eftersom vi var så mätta att vi var tvungna att ta pauser på vägen, säger den unga fastighetsmäklaren från norra Kalifornien, enligt The Daily Mail. 

I videon dokumenterar Shapiro att hon äter totalt en portion misosoppa, fyra gyoza, en hel skål med edamamebönor och inte mindre än 32 bitar sushi.

I beskrivningen av videon skrev hon på ett humoristiskt sätt att hon och hennes kompis måste "rullas ut" för att de hade ätit så mycket, och det skulle visa sig att det inte var långt från sanningen.

Shapiro har uppgett att de två vännerna fick sitta i bilen i 30 minuter innan de kunde köra hem eftersom de var så mätta, och inte nog med det, något hände dagen efter.

"Den natten gick jag och la mig med min pojkvän och jag hade värsta magsmärtor, men jag tänkte inte mer på det eftersom jag hade ätit så mycket. Jag är ingen morgonmänniska, så när jag vaknade runt 6 dagen efter, visste jag att något var fel", sa den girige sushiätaren.

Hon fortsatte: "Min mage och bröst hade intensiv smärta och det var svårt att ta djupa andetag.

Shapiros pojkvän, Sam, och hennes mormor var båda oroliga för henne och körde henne därför till sjukhuset, där hon undersöktes i flera timmar innan hon fick diagnosen gastroesofageal refluxsjukdom, även kallad magsyrauppstötning.

Det är en sjukdom där det förekommer läckage av ventrikel/duodenalt innehåll till matstrupen och eventuellt luftvägarna, vilket oftast orsakar halsbränna, brännande obehag och sura uppstötningar, men i sällsynta fall - som Shapiros - också kan orsaka allvarligare symtom som till exempel bröstsmärtor.

Störningen kan ge en rad smärtsamma symtom, vilket den också gjorde i det här fallet, men som tur är, är den ofta inte livshotande och Shapiro fick medicin efter diagnosticeringen som kunde lindra smärtan.

Störningen kan bland annat uppstå om du äter en mycket stor måltid och/eller lägger dig direkt efter att du ätit mat, eller om du äter mycket sur mat/dryck.

Även om Shapiro fick lämna sjukhuset efter några timmar har hon uppgett att det tog flera dagar innan hon var helt på banan igen, men trots den läskiga upplevelsen är hon fortfarande ett stort fan av japansk mat.

"Jag kommer definitivt att äta sushi igen! Den här upplevelsen har inte förstört sushi för mig, eller "all-you-can-eat" sushiupplevelsen. Däremot lärde jag mig att jag måste lyssna på min kropp nästa gång och sakta ner," har hin uttalat.