En man läste sin flickväns dagbok: Vad han fann fick honom att rysa

Jakob A. Overgaard

62 veckor sedan

|

15/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De flesta som har en partner som skriver dagbok har tänkt på vad han eller hon skriver i den. Även om det är förbjudet, tog mannen här en smygtitt i den. Och ångrade det bittert.

Hennes mörka sida

Mannen hade fått tillåtelse av sin flickvän att titta i boken efter något arbetsrelaterat, men kunde inte låta bli att fortsätta bläddra i boken.

På Reddit förklarade han att de hade dejtat "lite över ett år på distans" och träffades "månadsvis, en eller två veckor i sträck".

I övrigt beskrev han deras förhållande som "så bra som det kan bli" och sa att de hade träffat varandras vänner och att saker verkade bra.
Men som mannen beskriver det: "När jag nyligen besökte henne bad jag om att få se hennes anteckningar om något arbetsrelaterat (vi delar i stort sett samma yrkesområde) och hon pekade på en svart anteckningsbok i riktning mot sovrummet.

Och han tillägger: "När jag öppnade den blev det tydligt att det var hennes dagbok, och det skit jag såg där fick mig att känna mig otrygg.

"Sida efter sida var fyllda med ilska mot mig. Varje gång jag var ute med mina vänner antog hon att jag var otrogen eller för att citera henne 'ännu en slyna'."

Spårade hans sociala mediekonton

Inte nog med det, hon hade också spårat hans sociala medier för att kontrollera honom.

Han berättar att: "När mina vänner är ute eller hemma hos mig, lyssnar vi på deras spellistor på mitt konto, och hon spårade det på Spotify och antog att jag var otrogen eftersom det vanligtvis inte är den typen av musik jag lyssnar på."

När han lade dagboken på sängen stod han förbryllad kvar. Han hade kommunicerat tydligt till henne var han var och med vem han var. Han hade därför inte gett henne anledning till oro.

Användarna nedanför delade också sina åsikter. De berättade för honom att han försiktigt borde ta upp frågan med henne eftersom han var tvungen att ge henne tviveln till godo. Det vill säga tviveln om att hon använde dagboken för sina irrationella och privata tankar.