Föräldrar vägrar att avbryta graviditeten med missbildat barn: Så här ser barnet ut flera år senare

Ida Hansson

133 veckor sedan

|

03/01/2022
Utrikes
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Läkare uppmanade till abort, men föräldrarna vägrade.

De flesta föräldrar kan nicka igenkännande till att det är ett känslosamt ögonblick när man får reda på att man ska bli förälder. Det är ofta en situation där man drabbas av en mängd känslor – allt från glädje till nervositet och oro.

I slutändan är det dock glädjen som slår igenom. Detta är åtminstone fallet för de flesta som får höra att de ska bli föräldrar.

Så var det med Sara Heller och Chris Eidam när de fick reda på att de skulle bli föräldrar. Senare fick de dock reda på att de skulle få en liten son som hade en läpp- och gomspalt. Det fick de reda på i samband med en ultraljudsundersökning.

Hos de flesta barn som föds med en sådan gomspalt är det bara ett litet hack i läppen. Så var inte fallet för Brody, som Sara och Chris kallade sitt barn. Här gick det hela vägen från läppen till näsan.

När de fick reda på missbildningen fick de frågan av läkarna om de verkligen ville behålla barnet. De informerades också om att det bara fanns nio andra fall som Brodys över hela världen. Det skriver det amerikanska mediet Omaha News.

Paret bestämde sig för att de inte ville avbryta sin graviditet. De valde därför att vägra abort, och fortsatte sin graviditet. Sara var också särskilt angelägen om att förändra synen på barn med läpp- och gomspalt.

När lilla Brody äntligen kom till världen var föräldrarna glada för sitt lilla barn. Därför bestämde de sig för att dela bilder på Brody på Facebook, där de stolt visade hans stora, glada leende för alla som följde på sociala medier.

"Du kan se att han är en normal bebis", säger Sara till Omaha News.

Paret var dock inte beredda på att de i slutändan skulle bli nästan stormade med h atiska kommentarer. Många lämnade direkt hemska kommentarer på bilderna på sin lille son.

Det slutade med att Sara fick försvara Brodys utseende. Brody var bara tre månader gammal när bilderna delades och redan vid det här laget blev han – tyvärr – utsatt för mobbning.

Sara bestämde sig dock för att hon inte skulle reagera med ilska. Istället satte hon sig ner med sin man och tillsammans började de fundera över hur de bäst skulle kunna hantera problemet.

De valde att ge sig ut på ett uppdrag för att informera allmänheten. Därför satte de igång med att arbeta för att öka människors kunskap om och förändra människors uppfattning om missbildningen.

Det visade sig vara en svår uppgift de tagit sig an och paret fick snabbt reda på att alla inte var lika accepterande och överseende. Ändå fortsatte de att kämpa - för lille Brodys skull.

Efter de obehagliga kommentarerna på Facebook blev Sara överraskad vid ett oväntat tillfälle. Medan paret åt på en restaurang kom servitören till parets bord med en present från en av de andra gästerna i restaurangen.

Presenten bestod av en vikt servett. Det visade sig dock att servetten dolde något alldeles speciellt. Inuti låg en check på hela 6.500 kronor med orden: 'Till ditt vackra barn'.

Vid det här laget återfick Sara sin tro på mänskligheten. Hon bestämde sig för att använda pengarna för att betala en operation åt Brody, och orden från den gav samtidigt paret ett hopp om att andra kunde se att deras son är vacker som han är.

Brody har åldrats och har genomgått ett antal operationer under åren. Du kan se hans utveckling på bilderna i den här artikeln.