Från den ena sekunden till den andra tvingades planet plötsligt vända: Folk kan inte tro att det är sant när de hör varför

Johanna Ekman

13 veckor sedan

|

14/04/2024
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under påskhelgen blev ett flyg med Swiss Airlines, en Airbus A330 som var på väg från New York till Zürich, ofrivilligt centrum för en dramatisk händelse som avviker markant från de vanliga orsakerna till oförutsedda landningar.

Traditionellt tvingas flyg att ändra sin planerade rutt på grund av tekniska fel eller svåra väderförhållanden.

Men den här gången var orsaken helt annorlunda.

Bara en timme efter start, och med 236 passagerare ombord, fann kaptenen det nödvändigt att vända och landa i New York, från vilket de hade lyft.

Och anledningen till detta ovanliga beslut var ett passagerares försök att tränga in i cockpit, en handling som krävde omedelbar och beslutsam ingripande.

Det rapporterar den franska mediejätten france3-regions.francetvinfo.fr.

Enligt Swiss Airlines störde den berörda passageraren freden genom att bete sig oacceptabelt mot besättningsmedlemmarna, vilket resulterade i mindre skador på en av kabinpersonalen.

Händelsen är en del av en oroande trend som CBS News har rapporterat om. De understryker att det har skett en ökning av aggressiva och våldsamma beteenden ombord på flyg sedan lufttrafiken återupptogs efter Covid-19-pandemin.

Redan i början av 2023 hade mer än 600 sådana incidenter registrerats inom tre månader.

Det är värt att notera att piloten under händelsen informerade kontrolltornet om att passagerarens tillstånd försämrades och uttryckte osäkerhet om passagerarens potentiella aggression mot andra ombord.

Det snabba beslutet att återvända säkerställde att planet landade säkert på New Yorks flygplats strax före 23:00, där den problematiska passageraren därefter greps och åtalades för att ha stört flygtransporten samt för misshandel.