Gör chockerande och skrämmande fynd på flygplanets toalett

Ida Hansson

128 veckor sedan

|

04/01/2022
Tullen på flygplatser gör många konstiga fynd men tullen på Mauritius internationella flygplats har nyligen gjort en upptäckt som är långt utöver det vanliga.

Den 1 januari landade ett plan från flygbolaget Air Mauritius, fyllt med förväntansfulla turister och lokalbefolkning, på landningsbanan på Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport i Mauritius.

Planet kom från den afrikanska östaten Madagaskar och ombord fanns bland annat en 20-årig kvinna som tros ha varit gravid när hon gick ombord, men inte när planet landade.

Efter landning och efter att passagerarna hade stigit iland inspekterade de lokala tullarna rutinmässigt flygplanet för att leta efter smuggelgods. De hittade varken illegala droger eller vapen utan något helt annat.

I en soptunna på en av planets toaletter hittade tullen till sin stora förvåning en nyfödd bebis som fortfarande levde. Det skriver BBC. 

Passagerarna från planet hölls kvar tills situationen var under kontroll och bebisen fördes till ett närliggande sjukhus där den fick behandling.

En 20-årig kvinna från Madagaskar anklagades för att vara barnets mamma, men hon förnekade till en början att hon kände till den nyfödda.

De flygplatsanställda var dock relativt säkra i sitt fall och kvinnan undersöktes därför på sjukhuset där det kunde bekräftas att den unga kvinnan just fött ett barn - om det var just barnet i papperskorgen, är inte känt, men det är mest troligt.

Både barnet och kvinnan mår efter omständigheterna bra. Kvinnan, som anlände till Mauritius på ett 2-årigt arbetsvisum, hålls för närvarande av polis på sjukhuset och kommer att förhöras när hon skrivs ut.

Enligt BBC har lokal polis uppgett att de räknar med att åtala henne för att ha lämnat ett nyfött barn.