Grannarna hånade honom när han köpte 125 m plast . Nu ångrar de sig bittert.

Johanna Frid

412 veckor sedan

|

19/08/2016
Han var helgalen menade grannarna, när han valde att lägga över 70 000 kronor på plast. Grannarna hade fel.

Den amerikanska delstaten Texas har varit drabbad av översvämningar som har nått historiska höjder och orsakat motsvarande historia nivåer när det gäller skador på invånarnas hem och liv.

Vattenmassorna var inte oväntade, och i media utfärdades också varningar mot helgens kommande massiva regn. Ändå var det många som inte tog varningarna allvarligt nog.

 

En av dem som valde att lyssna och inte minst agera på sin oro är mannen Randy Wagner,

När han hörde att området runt hans hus kunde förväntas översvämningar högre än knähöjd, började han desperat leta efter lösningar på nätet.

Det slutade med att hon åkte till grannstaten Louisiana för att storhandla – ett gigantiskt, mjukt, plaströr. Grannarna retade honom för beslutet, som kom att kosta mannen både bensinpengar och plats till en summa av motsvarande 70 000 svenska kronor.

 

Plaströret skulle fullas med vatten och anläggas hela vägen runt om området – det vill säga Randys hem – skulle skyddas.

Plastslangen blev 125 m lång, 76 cm hög och firman bakom, Aqua Dam, lovar att den ska hålla upp till 60 cm regn ute.

Medan grannarna evakuerades och deras hem fylldes upp med den 68 cm vatten som kommat översvämma området Höll Randy Warner på med sin plastlösningen som kom att rädda hela hans egendom.

 

 

Randy har inget ont att säga om de som hånade honom, utan tackar Gud för att han följde sin intution och använde de relativt få tusen kronor på idéen och därmed slippa betala hundratusentals kronor för att bygga upp ett nytt hem och göra det i ordning helt från grunden.

Se videon av de otroliga vattenmassorna och Randy Wagners lösning via Daily Mail:

 

https://youtu.be/y7eDVOaNTdM