Han hörde sin fru prata i sömnen: Det han hörde fick honom att polisanmäla henne

Ida Hansson

126 veckor sedan

|

19/01/2022
Utrikes
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En man hörde sin fru prata i sömnen. När det gick upp för honom vad hon sagt polisanmälde han henne.

En äldreboendeanställd som stal många tusen kronor från en utsatt kvinna upptäcktes av sin egen man när hon i sömnen berättade om sitt brott.

47-åriga Ruth Fort stal totalt 90.000 kronor från en kvinna som satt i rullstol, som Ruth tog hand om på ett äldreboende. Så småningom fälldes hon av sin man Antony, som också bestämde sig för att polisanmäla henne. Det skriver Ladbible.

Antony, en trebarnspappa, blev misstänksam när hans fru spenderade tusentals dollar under en familjesemester i Mexiko. En månad senare väcktes han av henne eftersom hon mumlade "om pengar" i sömnen.

Han hittade då kvinnan från äldreboendets betalkort i sin frus plånbok. Han bestämde sig då för att polisanmäla sin egen fru.

"Jag hade mina misstankar när Ruth började spendera för mycket. Det var faktiskt mer av en instinkt först. Men när jag hittade betalkortet i hennes plånbok visste jag det bara. Det var förkrossande," sa Antony.

"Jag älskade Ruth djupt, men jag kunde inte ignorera vad hon hade gjort. Det var äckligt för mig att hon kunde stjäla från en utsatt person, och jag var tvungen att anmäla henne."

Antony sa att han också blev misstänksam när hans fru förklarade att hon varit ute och handla med en av de boende på äldreboendet.

"En kväll i augusti 2018 hämtade jag Ruth från jobbet och hon berättade att hon hade tagit med en av de boende på äldreboendet ut och handla den dagen", avslöjade han.

"Hon sa att damen i rullstolen hade 98.000 pund på sitt bankkonto. Något med hennes sätt att tala fick mitt hjärta att sjunka. Jag insåg att Ruth måste ha tillgång till kortet och PIN-koden."

"Det var inget mer med det, men jag började oroa mig trots att jag inte hade någon anledning till det. Det var en instinkt."

När han senare betalade för en familjesemester till Mexiko, där han observerade att hans fru spenderade mycket pengar, blev han återigen mycket misstänksam.

"Ruth bokade massor av resor på semestern. Hon spenderade så mycket pengar. När jag frågade henne om det påstod hon att släktingar hade gett henne flera tusen pund som hon kunde spendera", sa Antony.

"Jag var inte säker på om jag skulle tro henne."

Senare samma dag fick Ruth ta ledigt från jobbet på grund av sin epilepsi. Kort därefter vaknade Antony en natt av att han hörde henne prata i sömnen.

I hennes handväska som låg på golvet bredvid henne såg han fyra eller fem 20 pundssedlar tillsammans med kvinnans betalkort.

"Ruth mumlade om pengar och när jag vaknade såg jag plånboken på golvet med ett par sedlar som ramlat ut. Jag reste mig upp för att lägga tillbaka dem, och i hennes plånbok såg jag betalkortet", sa han .

"Allt föll på plats och jag kände mig helt sjuk. Jag kunde inte tro det. När Ruth vaknade konfronterade jag henne och hon erkände allt. Jag bad henne packa sina resväskor och gå. Det var hjärtskärande. Jag älskade henne, och ändå visste jag att jag inte hade något annat val än att anmäla henne."

Antony bestämde si g då för att gå till polisen, vilket ledde till att Ruth greps. I februari 2021 kallades hon till domstol i Preston Crown Court.

När Ruth erkände att ha stulit 7.200 pund (nästan 90.000 kronor) framkom det i rätten hur hon hade utnyttjat den utsatta kvinnan hon tog hand om under en period på två månader.

Hon fick ett villkorligt fängelsestraff på 16 månader med en rad villkor. Hon fick bland annat gå i drogbehandling.