Handikappad pojke smet ut från valmöte med Donald Trump - ringde president Obama

Skriven av Johanna Frid

396 veckor sedan

|

08/11/2016
Kommer du sakna Barack Obama i Vita huset?

På samma dag som USA valde ny president träffade 12-årige JJ Holmes två av valkampens mest omstridda personligheter. Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump och den sittande presidenten Barack Obama. 

Mötena med dem var väldigt olika, skriver The Independent.

JJ Holmes har en cp-skada. I flera månader har han använt sin iPad för att söka på Mary Poppins och Trump-event i samband med valet. Pojken hade varit spänd på att komma till ett av Donald Trumps möten - en man som han överhuvudtaget inte tycker om.

Det beror på att den republikanska kandidaten, och numera presidenten, förra året anklagades för att ha förlöjligat en handikappad journalist.

- Jag ville gärna följa med för att Donald Trump drev med människor med handikapp, sa 12-åringen i ett videoklipp på måndagen, när han talade med Washington Post via sin dator.

På lördagen hade JJ Holmes’ mamma bestämt sig för att ta med pojken till ett republikanskt valmöte, eftersom han så gärna ville det. De gick upp klockan tre och körde i två timmar för att delta.

12-åringen hade innan mötet programmerat sin dator till att säga saker som “Donald Trump driver med handikappade”. Väl inne på mötet kunde han alltså bara trycka på en knapp för att uttrycka sin hållning.

Enligt mamman var det inte särskilt högt, men snart blev pojken, hans mamma och systrar uteskorterade - på Donald Trumps uppmaning.

Ville träffa Obama
Utanför väljarmötet fick en journalist reda på vad som hade hänt. Hon fick också reda på att 12-årige JJ Holmes största önskan var att träffa Barack Obama.

Och det fick han.

(Artikeln fortsätter under bilderna.)

 

Det passade JJ Holmes lite bättre. Han fick för övrigt Barack Obama att försäkra honom om att han skulle rösta på Hillary Clinton.