Höll på att förbereda sig för bröllop: Sedan fick hon ett samtal som fick hennes värld att rasa

Skriven av Henrik R

54 veckor sedan

|

13/05/2023
Foto: GoFundMe/Privat
Foto: GoFundMe/Privat
En kvinna har avslöjat att hon var på väg att göra sig redo för ett bröllop när hon fick ett samtal som fick hennes värld att rasa.

22-åriga Kaitlyn Booth från Burnley i Lancashire fick i augusti förra året ett telefonsamtal hon aldrig kommer att glömma.

Hon blev uppringd och fick veta att hennes pojkvän låg i respirator på sjukhuset efter att ha blivit slagen i ansiktet under en utekväll. Endast två dagar senare gick Jack Jermy-Doyle bort till följd av sina skador.

"Jag vaknade runt klockan 5.30 den 12 augusti för att börja göra mig i ordning för min systers bröllop. Jag hade fått massor av notifikationer om att något hade hänt med Jack," sa Kaitlyn enligt The Sun.

"Signalen var hemsk, men jag lyckades till slut få tag i hans syster, Leanne. Hon berättade för mig att läkarna sa att Jack hade en oåterkallelig hjärnskada."

"Min pappa körde mig till sjukhuset i Preston. När vi anlände fick vi vänta på akutmottagningen tills en sjuksköterska kom och hämtade mig."

"Sjuksköterskan förklarade omfattningen av skadan och berättade för oss att det absolut inte fanns något sätt som Jack skulle överleva detta. Det skulle bara vara en tidsfråga innan hans hjärta slutade slå."

"Efter att ha besökt Jack åkte jag och pappa tillbaka till resten av familjen för att stötta min syster vid hennes bröllop. Det var det svåraste jag någonsin har behövt göra: att försöka le genom en så fruktansvärd smärta."

Innan det våldsamma överfallet hade Jack lämnat ett meddelande till Kaitlyn om hur mycket han älskade henne.

Enligt Lancashire Polis har två män gripits i samband med överfallet på Jack.

"Två män på 21 och 28 år från Preston, som tidigare har gripits misstänkta för Section 18, greps återigen den 24 augusti misstänkta för mord, misshandel och brott mot allmän ordning," säger polisen.

"De har sedan dess släppts mot borgen i väntan på ytterligare utredningar."

Jack blev officiellt förklarad död den 14 augusti förra året. Han var organdonator och donerade organ till fyra personer vars liv han räddade.

"Min pappa gillar att påminna mig om att Jacks hjärta fortfarande slår för mig, vilket är bitterljuvt," sa Kaitlyn.

Hon bestämde sig för att spela Lewis Capaldis låt 'Before You Go' vid Jacks begravning. Det beror på att sångaren spelade den som sista låt på en konsert som hon och Jack deltog i några månader före hans död.

"Vid Jacks begravning började det verkligen sjunka in att han var borta. Men jag tror inte att jag har hanterat min sorg ännu," sa hon.

"Jag sover fortfarande hos Jacks mamma på torsdagar varje vecka, och jag har hans kläder på mig i sängen. Vi skulle gifta oss, få barn och leva ett långt och lyckligt liv tillsammans. Vi skulle bli gamla tillsammans."

Kaitlyn har startat en insamling i Jacks namn där hon samlar in pengar till välgörenhetsorganisationen 'One Punch Can Kill'.

"Min vackra Jack blev slagen, och hela hans liv togs ifrån honom," skriver hon som text till insamlingen.

"Det enda som behövdes var ett slag. Jack hade så mycket mer att erbjuda denna värld, men allt blev grymt taget ifrån honom."

"Kärleken i mitt liv var borta på ett ögonblick."