Hundägaren fick böter på 10.000 kronor eftersom hunden bajsade i hans egen trädgård

Skriven av Jakob A. Overgaard

54 veckor sedan

|

15/05/2023
Foto: Minghong / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0
Foto: Minghong / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0
En brittisk man hade en trädgård som luktade fruktansvärt illa. Han blev till slut bestraffad med en böter på cirka 10.000 kronor.

Det finns inte många som uppskattar lukten av nybakat hundbajs. När det ligger nära en gräsmatta kan lukten sprida sig långt och förorena hela grannskapet. Och det var precis vad som hände i det här fallet.

Trots att fallet inte handlar om hundar som gör sina behov i offentliga parker, så resulterade det ändå i en böter för hundägaren.

Böterna kom efter att hans hund upprepade gånger hade bajsat i hans trädgård och ägaren tydligen inte hade några avsikter att städa upp efter sin hund.

Grannarna klagade upprepade gånger och till slut tvingades de lokala myndigheterna agera.

Efter upprepade påminnelser och krav på städning togs ärendet till rätten där hundägaren dömdes att betala böter. Den brittiska mannen kan inte längre tvivla på att han har en skyldighet att rengöra efter sin hund även om den gör sina behov i hans egen trädgård. Den bristande rengöringen resulterade i att trädgården stank.

Sedan började lukten bli ett problem för omgivningen.

Grannarna bad mannen att ta tag i att städa efter hunden, men det hjälpte inte. De lokala invånarna vände sig då direkt till myndigheterna för att få en lösning på plats.

Först beordrade myndigheterna trädgårdsägaren att städa upp. Men en vecka senare visade det sig att exkrementerna fortfarande låg kvar i trädgården. Inte bara det, det fanns ännu fler på grund av den produktiva hunden.

Grundejaren fick ytterligare påminnelser, men det fick honom inte att reagera.

Till slut hamnade ärendet i rätten och hundägaren straffades. Han beordrades att städa upp och fick en böter på cirka 10.000 kronor.