Kassörska lägger märke till kvinnas märkliga inköp: Inser att hon håller på att bli lurad

Johanna Frid

407 veckor sedan

|

24/09/2016
Expediten såg att den äldre kvinnan var väldigt nervös. Hon ville köpa presentkort för en svindlande summa. Nu kallar polisen expediten för hjältinna.

Svindlare blir tyvärr mer och mer uppfinningsrika och det är inte sällan det går ut över äldre medborgare. 

Lyckligtvis kan en kvinna tacka Shelly Yost för att hon inte förlorade en stor summa pengar. Den uppmärksamma kassörskan förhindrade nämligen en stor ekonomisk katastrof, rapporterar WTOL

Den äldre kvinnan kom in i butiken i Ohio. Hon bad om att köpa presentkort till musiktjänsten iTunes för 2000 dollar, vilket svarar till cirka 17 000 kronor. Kvinnan verkade oerhört nervös. 

Shelly Yost kände att något var fel. Hon frågade den gamla damen vad hon skulle använda presentkorten till.

Kvinnan berättade att hon hade fått ett telefonsamtal från sitt barnbarn. Hon hade berättat att hon satt i häkte med bruten näsa och att hon behövde presentkort att ge till polisen i lösen mot att komma ut. 

Den äldre kvinnan ville naturligtvis hjälpa barnbarnet. Men det var inte sitt riktiga barnbarn hon pratat med.

Shelly Yost sa till kvinnan att hon lovade att barnbarnet hade det bra, och att hon höll på att bli lurad. Kvinnan vägrade tro henne. 

- Jag frågade henne om hon inte ville vänta och låta mig ringa till Sylvania Police så att de skulle säga till henne att de aldrig skulle acceptera presentkort som lösensumma för någon som satt i häkte. Jag ville inte att hon skulle gå någon annanstans för att köpa dem, säger kassörskan.

Polisen kom och pratade med kvinnan som blev lugnad. De tog också kontakt med hennes familj så att den äldre damen kunde bli försäkrad om att hennes barnbarn hade det bra.