Kvinna går vilse i vildmarken: Överlevde 5 dagar på karamellpinnar och vin

Skriven av Jakob A. Overgaard

En kvinna gick vilse på en avlägsen plats i vildmarken i Australien. När hon slutligen blev hittad, kom sanningen fram. Hon hade överlevt i fem dagar genom att äta karamellpinnar och dricka vin.

Den 48-åriga Lilian svängde bara fel en gång. Hon var på semester och försökte ta sig till Dartmouth-dammen i Australien. 

När hon kom till en återvändsgränd fastnade hennes bil plötsligt i gyttjan. Det fanns ingen möjlighet att vända tillbaka. 

Till Lilians skräck fanns det heller inget mobilsignal i området, så hon kunde inte ringa efter hjälp. 

Eftersom hennes anhöriga inte hade hört av henne på ett tag, inledde myndigheterna omfattande sökinsatser i området. Det tog flera dagar innan de lyckades hitta henne. 

En luftvideoupptagning släpptes av Victoria State Police på Twitter. Den visar ögonblicket när räddningspersonalen i en helikopter upptäcker Lilians bil i det kuperade terrängen. 

Lilian stod bredvid bilen och vinkade till helikoptern. De hittade henne 60 kilometer från närmaste stad, men på grund av personliga hälsoproblem kunde hon inte lämna bilen för att få hjälp. Därför hade hon stannat vid sin bil hela tiden i hopp om att hjälp skulle komma. 

Det visade sig vara det klokaste valet. Åtminstone blev hon inte ännu mer vilse. Sergeant Martin Torpey från Wodonga-polisstationen berättade att vem som helst med sunt förnuft borde göra samma sak.

"Det första jag tänkte på när jag insåg att jag verkligen hamnat i en dålig situation var vatten och cigaretter", berättade Lilian för australiska medier om sin räddning. 

Det var verkligen svårt för henne som en ivrig rökare att överleva utan en nikotindos. Men när hon räddades var polisen lyckligtvis också rökare och erbjöd snabbt en cigarett till Lilian.

Lilian hade bara planerat en kort en-dagsutflykt. Därför hade hon bara med sig en liten snack och några karamellpinnar, men inget vatten. 

Som tur var hade hon en flaska vin som hon hade köpt som en present till sin mamma, och det var avgörande för hennes lyckade överlevnad.