Liten flicka drunknade i badkar efter att hennes 24-åriga mamma glömt henne i badrummet

Skriven av Johanna Frid

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 14 månader gammal flicka drunknade efter att hennes mamma lämnat henne ensam i badkaret. Mamman står nu åtalad för mord och grav vanvård.

Enligt rätten lämnade Jasmine Gregory från Oxford i Storbritannien sin 14 månader gamla flicka ensam i badkaret medan hon själv började tvätta.

Hon drack dessutom en hel flaska cider med alkohol i. Efter det glömde hon att hon hade lämnat sin lilla dotter, skriver Daily Mail

Den tragiska händelsen ägde rum i augusti 2014 och har väckt stort uppseende i den staden Grove i Oxfordshire. Rättegången mot Jasmine Gregory pågår nu i Oxford Crown Court. 

När den unga mamman inte kunde hitta sitt barn sprang hon gråtande ut på gatan för att fråga grannarna om de inte visste var hennes dotter befann sig.

Man vet inte hur länge bebisen Robyn Andrews-English var ensam i badkaret, men den lilla flickan låg död med ansiktet vänt nedåt i badvattnet när man äntligen hittade henne.

Bara några timmar tidigare hade en socialarbetare varnat Jasmine Gregory för att lämna sitt barn ensam i badkaret.

Den unga mamman berättade efteråt för sin läkare att hon blivit "distraherad", och när polisen undersökte huset hittade de en tom flaska cider i köksvasken.

Åklagaren menar att det att lämna ett 14 månader gammalt barn i ett badkar så länge att hon avled svarar till grav vanvård. 

Jasmine Gregory förklarar sig dock icke skyldig till båda anklagelserna. Hennes försvarsadvokat hävdar att hon har en personlighetsstörning som gör att hon inte kan förklaras skyldiga de allvarliga anklagelserna.