Liz sa nej till en abort under graviditeten: Se hennes bebisar nu.

Skriven av Henrik R

43 veckor sedan

|

28/07/2023
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Det blev en stor chock för Liz.

Läkaren vet inte alltid bäst. Det menar brittiska Liz Brewr, 41 år gammal, som förra ået genomförde en trillinggraviditet trots läkarnas inrådan. 

Under graviditeten rådde läkarna henne att avlägsna två av de tre fostren. 

Detta berodde bland annat på att läkarna inte ansåg att hon var i stånd till att bära alla barnen hela graviditeten igenom, och om hon gjorde det skulle barnen ta skada av det. 

Men Orianna, Dallon och Deacon stannade i magen alla tre - och de mår alla bra idag, trots att Liz gick emot läkarnas råd och behöll dem allihop. 

Liz hade tidigare upplevt förlusten av ett barn; parets andra son blev bara 16 dagar gammal. Han var också tvilling, och det andra barnet, Drew, överlevde. 

Efter det blev Liz gravid igen och fick sonen Devon. Paret ville gärna ha ett tredje barn, men upplevde två spontana aborter innan trillingarna blev till. 

Upplevelsen att mista ett barn innebar att paret inte frivilligt ville abortera två av de barn som växte i Liz' mage under den senaste graviditeten. 

Den första scanningen visade att det var två barn, men vid den andra scanningen hann Liz precis säga att hon hela tiden haft en konstig känsla av att hon en dag ska få trillingar - innan sjuksköterskan vände sig om och sa:

- Det är roligt att du säger det, för jag tror att det är en tredje där inne, så jag hämtar hjälp för att kolla upp det. Det berättar Liz för Daily Mail

Helt riktigt visade det sig vara ett par tvillingar och ytterligare ett barn; dvs. tre allt som allt. 

Läkarna var dock rädda för att det "ensamma" barnet hade Down's syndrom, och att barnen dessutom kämpade om platsen och näringen. Därför föreslog de att två av fostren skulle avlägsnas. 

Liz sa nej och födde alla tre barnen i vecka 34 - och allihop var friska och mådde bra. 

I september firar familjen trillingarnas första födelsedag, och Liz är glad över att sitt beslut att genomföra graviditeten med dem allra tre.