Mamma hade sex med mindreårig pojke: Slipper fängelse för att hon "modigt erkänner"

Skriven av Filip Grönroos

Den 37-åriga kvinnan upptäcktes naken med pojken ovanpå sig.

Angela Gatt slipper fängelse för att ha haft sex med mindreårig när hon var full förra sommaren.

Kvinnan, som själv har barn, togs på bar gärning då en av tonåringens vänner gick in och såg 14-åringen ligga ovanpå kvinnan. Det skriver Mirror

- Vad är ditt problem? skulle Angela Gatt ha sagt samtidigt som pojken försökte fly rummet.

Båda var påverkade av alkohol och det gör att hon frikänns från anklagelserna om att han haft sex med en mindreårig.

Försvaradvokaten säger följande om dommen:

- Övergreppet skedde när hon var full och hon intresserar sig inte för ynge killar annars. Hon är inte pedofil. Hon var väldigt, väldigt full och gjorde något dumt.

Han kallar Angela Gatt modig för att hon erkänt vad som hände, även om varken hon eller pojken kommer ihåg någonting för att de var så påverkade.

- Hon har erkänt sig skyldig, och det är modigt. Konsekvenserna har varit omfattande och hon har fått stå sitt kast. Hon har utstått stor fientlighet från samhället och har mist delar av sitt arbete, säger advokaten Brian Williams.

Hon har dömts till 20 månaders villkorlig dom vilket betyder att hon inte ska sitta i fängelse sålänge hon inte begår något annat brott. Utöver detta ska hon betala 8000 kronor i böter och kommer registreras som sexförbrytare i tio år.

Debatten är igång på sociala medier - vissa menar att hon har fått sitt straff medan andra menar att hon ska sitta bakom galler. Andra påpekar att om hon varit en man som haft sex med en 14-årig flicka hade hon satts i fängelse.

Vad tycker du om domen?