Man är ute och äter på kafé: När han får notan blir han rasande

Henrik R

57 veckor sedan

|

10/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Många platser i världen firar första maj, inklusive Australien.

En man på Reddit berättar om en upplevelse på en kafé som fick honom att se rött.

Som gäst på Andonis Cafe & Bar i Brisbane märkte han att restaurangen tog ut två stora helgtillägg den dagen. Därför tog han genast en bild som har varit ett samtalsämne sedan dess.

Användare 57647 laddade upp den nyfikna bilden på Reddit den 1 maj. Men de kraftiga tilläggen har inte bara diskuterats där sedan dess. Yahoo News ville också veta mer om det och talade med Roberta Crouch, professor i företagsekonomi.

Å ena sidan skulle gästerna betala 25 procent helgtillägg på sina beställningar, å andra sidan ytterligare sju procent om de ville dela notan.

Bland Reddit-användare var åsikterna om bilden blandade. Medan vissa ansåg att tilläggen helt enkelt var skandalösa, betonade andra, som tydligen hade varit där, att maten var värd den extra kostnaden.

Crouch sa att ett tillägg på 25 procent är mycket högt. Men hon skulle också förstå den andra sidan. "Kanske är det ett sätt att säkerställa att de, även under hektiska perioder, kan ge en del av det vidare till servitörerna och kökspersonalen som dricks", förklarade hon.

"Om det är en helgdag eller helg och du vet att det blir mycket att göra, vill du gärna se till att du får maximal lönsamhet eller intäkter vid varje bord."

Och fortsatte: "Om du sitter vid ett bord i två timmar och inte beställer mycket, så är det garantin för att det kan löna sig för dig att ha använt ditt bord under en hektisk tid", säger specialisten.

Foto: Reddit