Man fick sparken för att "vara för tjock": Flyttade sin familj 3.000 km för att få jobbet

Skriven av Ida Hansson

122 veckor sedan

|

24/01/2022
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En man säger att han fick sparken för att han var "för tjock" efter att ha flyttat sin familj 3 000 km för att få ett nytt jobb.

Familjen Griffin hoppades att gräset skulle bli grönare efter att ha lämnat sina liv i Queensland, Australien, för att flytta till Tasmanien.

Paret Hamish och Hazel Griffin blev dock snabbt besvikna när Hamish fick sparken bara två timmar efter att ha fått sin nya ledarroll på Big4 Strahan Holiday Retreat.

Hamish hävdar att Big4 Strahan Holiday Retreat omedelbart antydde att hans vikt kunde vara ett problem redan när han var tvungen att flytta en soffa.

"Jag fick höra att jag inte kunde göra jobbet eftersom jag var för tjock. Jag fick höra att jag inte skulle kunna skjuta en gräsklippare eller klättra på en stege", säger han till ABC och tillägger:

"Jag har varit ledare i nordvästra Queensland i åtta år - så jag har jobbat med det här i åtta år."

Även om hans nya jobb hade krävt en hel del underhållsarbete, säger Hamish att det mer var en "ledarställning".

"Visst har man akuta situationer där man kanske saknar personal, eller där man kan behöva gå ut och ge någon en hand. Men det har jag gjort de senaste åtta åren på en större fastighet och under tuffare förhållanden."

Foto: Instagram

Ägarna till parken ska ha berättat för ABC att Griffin fick sparken på grund av ett arbetsmiljöproblem och att han kunde skada sig när han arbetade.

De hävdar att Hamish undanhållit dem ett hälsotillstånd.

"Varför ska jag berätta det för dem? Att bära några extra kilon kommer enligt min mening inte att hämma mig och har inte hämmat mig under de senaste åtta åren", säger han.

Han berättar då att de till och med hade sett honom tidigare och visste hur han såg ut.

Foto: Instagram

Familjen säger att de bara tillbringade en natt i sitt nya hus och valde att packa och resa.

"Det var inte bara ett nytt jobb vi hade förlorat. Det var förlusten av ett nytt liv. Vi hade flyttat för att få ett nytt liv."

NB Lawyers Director Jonathan Mamaril anser dock inte att Big4 Strahan Holiday Retreats syn på ärendet är tillfredsställande.

"Problemet med den typen av kommentarer är att det är en uppfattning, men den är helt enkelt inte tillräckligt bra. Man behöver faktiska medicinska bevis för att styrka det."